Tato zpráva nás velice zasáhla. Petře, budeme vždy vzpomínat s láskou. Nikdy nám nepřestanete chybět! objevilo se na facebookovém profilu Divadla Radka Brzobohatého v sobotu dopoledne. Hercova dcera Adéla (41), kterou měl Oliva se svou manželkou, herečkou Reginou Rázlovou (71), pak pro Blesk tuto zarmucující informaci potvrdila. Petr Oliva zemřel v nedožitých 76 letech, oslavu by měl již za pár dní, 14. února.

Tento sympatický herec se stal známým mimo jiné jakožto představitel Gustava Kaliny ze seriálu Ordinace v růžové zahradě 2, zahrál si ale v celé řadě dalších seriálů, od Majora Zemana přes Sanitku až po Pojišťovnu štěstí. Kromě toho se objevoval v celé řadě filmů, televizních inscenací a pohádek, a byl spíše hercem menších rolí než výrazným hrdinou.

Proslavil se nejen svou tváří, ale i svým výrazným, nezapomenutelným a podmanivým hlasem - v dabingu propůjčil svůj hlas například Pierru Richardovi, Paolo Villaggimu či Lewisi Collinsovi, tedy Bodiemu z britského seriálu Profesionálové. Mladší ročníky si ho jistě vybaví i jakožto Morfea v populární sérii sci-fi Matrix.

Olivovu nečekanou smrt okomentovala i jeho bývalá manželka Regina Rázlová: Vzpomínka na Petra Olivu: Byli jsme mladí… velmi jsme se milovali. Z lásky jsme měli a máme báječnou a talentovanou dceru… prožili jsme spolu kus krásného života. Jsem za to osudu a Petrovi pokorně vděčná. Je mi moc smutno, že odešel, napsala emotivně na sociální síť.

Také herečka Jaroslava Obermaierová (72) už o smrti svého hereckého kolegy věděla. „S Petrem jsem mluvila naposledy okolo vánočních svátků. Stěžovala jsem si na moje záda a on mi řekl, že je taky pořád po špitálech. Už od mládí ho trápilo astma a teď se mu to na starý kolena hodně zhoršilo. Pamatuju dokonce, že ho jednou vezli rovnou z jeviště,“ zavzpomínala na Olivu ikona seriálu Ulice.

VIDEO: Petr Oliva vzpomíná na Lewise Collinse, Bodieho z Profesionálů

Video
Video se připravuje ...

Petr Oliva vzpomíná na mrtvého Bodieho z Profesionálů Jan Jedlička, Jindřich Bíč, Thomas Kruchina

Fotogalerie
17 fotografií