Princezna se zlatou hvězdou nechtěla svůj prostorný byt opustit ani za nic, i když v něm žila sama. „Mám tři plus hala. To je na mě moc velké. Hledám dvě studentky. Měly by dva propojené pokoje za 5200 korun. Ty dvě stovky jsou za vodu a elektřinu. Snad by se se mnou v kuchyni a koupelně snesly,“ hledala ještě před čtyřmi lety nájemnice. „Veškeré návštěvy ale povoluji jen do třiadvaceti hodin. Potom bych měla ráda už svůj klid...“ dodala přísně.

Možná proto se studentky nenašly... Kyselková se navíc stala po operaci krčku nemohoucí, a tak se k ní nastěhovala dcera Alžběta (46) s vnučkou. Byt ovšem bývalá herečka přepsala na druhou dceru Žofii. Obě měla herečka se zubařem Vladimírem Demkem.

Jak se obě holky spolu vypořádají a jak v otázce případného dědictví dopadne hereččin nezdárný syn Ondřej (58), kterého měla s prvním manželem, hercem Petrem Haničincem (†77), je věc dědického řízení.

Jako Stella

Byt se nachází v domě, za jehož zdmi zemřela už herecká legenda Stella Zázvorková (†83). Činžák na Praze 6 kdysi patřil Divadlu ABC. Byly tedy doby, kdy v něm současně žili Květa Fialová (†88) s manželem, režisérem Pavlem Hášou (†80), Marie Kyselková s Petrem Haničincem, hlasatel Alexander Hemala (66), šansoniérka Hana Hegerová (87) a posléze její vnuk Matouš, režisér Ján Roháč (†48), herec a malíř Josef Hlinomaz (†63) či herečka Jana Werichová (†46). „Jana, chudinka, dcera takovýho velikána jako byl Jan Werich, žila v dnešní sušárně – prádelně,“ svěřila Blesku před časem Kyselková.

Vzhledem k osazenstvu to byl dům otevřených dveří a jeden neustálý velký mejdan. Když se chodilo z divadla, všechny byty měly otevřené dveře, tam byl ten, tam zase onen.

Pilo se, vařilo, povídalo, dovádělo. „Hlinomaz byl velký prasák. Ten, kdo s ním měl společný světlík, se vždycky bavil. To přišla vždycky ta jeho a bylo slyšet, jak se sprchuje. Potom bylo slyšet, jak to dělají, a potom ona vždycky zakřičela – musím zase do sprchy!“ dávala ráda k dobrému Marie Kyselková.

VIDEO: Princezna Lada zemřela doma! A Musil musí znovu na operaci.

Video
Video se připravuje ...

Princezna Lada zemřela doma! A Musil musí znovu na operaci. Luboš Procházka, Lukáš Červený

 

Fotogalerie
42 fotografií