Kapela představila svůj nejnovější videoklip ke skladbě Ži… a nech žít, v němž v ústřední roli účinkuje zpěvák Timko a ztvárňuje jakéhosi poutníka. „Tím, že je písnička ‚Ži… a nech žít‘ inspirovaná historií, soužitím Slováků a Čechů, událostmi na náměstích i okupací, jsme místa, kde se natáčelo, vybrali na cestách. Chtěli jsme vystihnout pocit svobody, křehkost lidského bytí vůči nekompromisnímu světu,“ objasnil myšlenku klipu.

„Procestovali jsme Tatry, Slovensko, Českou republiku a mnoho krásných míst se do klipu nevešlo,“ doplnil Igor, který ale musel vydržet mnohem víc, než jen udělat kvůli záběrům pár kroků navíc. Čekal ho totiž téměř kaskadérský kousek. „Sedět na okraji budovy s výškou 60 metrů, to je situace, která vás dokonale prověří.“

„V klipu to vypadá šíleně, pravda je však taková, že jsem byl dokonale jištěný profesionálem, specialistou na výškové práce,“ přiznal, že mu naštěstí nic nehrozilo. I tak měl ale k výškám vnitřní respekt. „Musím však připustit, že si můj pobyt na pražských a bratislavských římsách budu pamatovat celý život,“ dodal Timko.

Ten si také myslí, že je důležité, jak spolu štáb vychází, jelikož se vztahy i neshody odrazí i na výsledku. Snad proto s No Name pověřili dlouholeté spolupracovníky, režiséra Juraje Lehotského (43) a kameramana Tima Križka, kteří mají na kontě námět i scénář klipu.

Novou písničku pak kapela zahraje samozřejmě i na chystaném turné Dermacol NO NAME Acoustic tour 2019, které odstartuje na jaře příštího roku a na programu má vystoupení na 23 místech po celém území Česka i Slovenska. Vstupenky na turné jsou v prodeji v sítích Ticketmaster a Predpredaj.sk.

VIDEO: Videoklip Ži… a nech žít

 

Fotogalerie
13 fotografií