Tohle si herec a producent nepředstavoval ani v tom nejhorším snu. „Tyhle Vánoce nebudou stát za nic. Všem všechno kazím a zkazím. Těším se ale na ty příští, kdy to všechno trápení snad budu moct rodině vynahradit,“ řekl Pomeje přesně před dvanácti měsíci Blesku s tím, že narozeniny a svátky by raději zaspal. Rok se ale přehoupl a on se opět potýká se zákeřnou rakovinou, která se mu rozlezla po těle a napadla hlavně kosti.

V pražské Fakultní nemocnici Motol podstoupil pět ozařování pánve a teď je znovu v Ústřední vojenské nemocnici ve Střešovicích, kde měl podle původního plánu podstoupit slabé chemoterapie. S nimi ale lékaři začali váhat. Hrozba, že si rakovina nachází stále další a další cestičky, je veliká.

Proto teď musel podstoupit i CT mozku. Tam naštěstí lékaři úřadování nemoci vyloučili. Kvůli další léčbě Pomejeho se přesto musí v nejbližších dnech sejít lékařské konzilium, které rozhodne, co bude dál.

Video
Video se připravuje ...

Pomeje se začal léčit, ale... Je to hovado a nezodpovědný pacient, říká mecenáš Pásek Aleš Brunclík

Pořád spí

Herec je kvůli ukrutným bolestem nadopovaný morfiem a závažnost situace, stejně jako dnešní narozeniny, si neuvědomuje. „Když jsem u něj byl naposledy, povídali jsme si o všech možných věcech, hlavně o ženských. Jirka byl veselý a smál se. Teď je ale pořád pod sedativy a pořád jen spí,“ řekl Blesku jeho kamarád a mecenáš Pavel Pásek (51) s tím, že odhodlání bojovat v Jirkovi stále je. A to je nejdůležitější.

Fotogalerie
58 fotografií