Společnými silami včera Jirku naložili do auta a odvezli s bolavou nohou do Ústřední vojenské nemocnice v pražských Střešovicích. Herec totiž úpěl při každém kroku. A když konečně přiznal otci i kamarádovi, že už na ortopedii byl a odtud ho poslali na CT (počítačovou tomografii), na což se vykašlal ze strachu, že mu bolesti působí nový nádor, vzali chod věcí do svých rukou.

Více příčin

Nejdřív musel navštívil otorinolaryngologické oddělení, kde mu letos v lednu kvůli rakovině odebrali celý hrtan, a poté znovu absolvoval vyšetření na ortopedii. Tam lékaři konstatovali, že jedna z příčin bolesti je zlomená stydká kost, jedna ze tří kostí lidské pánve. A protože těch příčin bolesti může být víc, neboť Pomeje si už dlouho stěžuje i na kyčel, rozhodli se pro CT a další jiná vyšetření.

„Úplně jsem žasl. To, že má zlomenou stydkou kost, mu prý řekli už před týdnem, dali mu analgetika, termín kontroly a žádanku na CT. Na všechno se vykašlal!“ durdí se Pásek a kvituje, že Jirka bude hospitalizován.

Pod dozorem

„Dojíždět neustále sem a tam pro Jirku vůbec není. Jsem moc rád, že si ho doktoři vezmou do parády,“ pochvaluje si filmový producent, který si tak s hercovým tatínkem může alespoň trochu oddechnout. „Bude pod neustálým odborným lékařským dohledem. To on potřebuje!“ míní Pásek. Pomeje tak zároveň zahájí detox. „Bude to nápor na psychiku. Slibuju mu ale, že za ním budu neustále chodit,“ dodává producent.

Jak se to mohlo stát?

• Ke zlomenině stydké kosti nejčastěji dochází při autonehodě nebo pádu z výšky.

• Způsobů léčby je mnoho, vždy se odvíjí od konkrétní zlomeniny, ke každému nemocnému se přistupuje velmi individuálně.

• Méně komplikované zlomeniny se léčí konzervativně, to znamená klid na lůžku a podávání léků proti bolesti.

• U složitých fraktur v oblasti pánve se přistupuje k operaci, někdy i k nasazení zevního fixatéru neboli kovové konstrukce sestávající z obručí a šroubů.

VIDEO: Zbědovaný Pomeje sotva chodí! Podívejte se, jakou námahu mu dělají schody!

Video
Video se připravuje ...

Zbědovaný Pomeje sotva chodí! Podívejte se, jakou námahu mu dělají schody! Marek Pátek

Fotogalerie
46 fotografií