„Nemoc v tu dobu začínala a nevěděl, co mu je. Myslel, že má chřipku nebo nachlazení. Jezdil na Boží Dar a vždy mezi obrazy ležel na hotelu a odpočíval. Chodil, jen když se natáčelo s ním,“ prozradil Blesku režisér Jan Pachl (41) na premiéře svého filmu podle scénáře Marie Poledňákové (77). Herec si podle jeho slov nikdy na nic nestěžoval a i přes bolesti se snažil odvést před kamerou co nejlepší výkon. Jako profesionál odmítal polevit a za každou cenu se snažil dostát všem svým závazkům.

„Pana Postráneckého znám jako poctivého herce, který by nikdy nic nezanedbal jen proto, že je mu třeba špatně. Do poslední klapky odevzdával jen dokonalé výkony a pak zase pospíchal za další prací,“ vzpomínal režisér Pachl. „Býval na place do čtyř do rána a druhý den už kolem desáté byl zase v divadle na zkoušce. Měl obdiv nás všech,“ vysekl mu poklonu.

První klapka padla loni v listopadu a poslední letos v lednu. Na jaře pak herec prodělal těžkou operaci střev. „Zatím se držím, přestože podstupuji chemoterapie,“ promluvil Postránecký v srpnu poprvé o své nemoci, kterou nikdy konkrétněji nepojmenoval. Každopádně kvůli boji s ní nemohl pokračovat v další práci na projektech televize Prima, takže se s těžkým srdcem vzdal natáčení seriálu Krejzovi i Receptáře... Nedorazil ani na středeční premiéru filmu. „Všichni si ze srdce přejeme, aby se uzdravil,“ vzkázal mu režisér Jan Pachl.

Fotogalerie
49 fotografií