Iva přišla o Stanislava Remundu, s kterým má dcery Sabinu (45) a Theodoru (44) Remundovy, již před šesti lety – 21. května 2012. Dlouho po něm truchlila, teď už ale začala znovu naplno žít. „V době, kdy mě opustil můj muž, tak jsem se teprve otevřela okolí a zjistila jsem, kolik je kolem mě báječných lidí. Teprve teď je blíž poznávám a hrozně mě to těší,“ prozradila pro Aha! legendární herečka.

„Jasně, občas mě po představení někdo pozve na skleničku… Anebo někoho pozvu já,“ odtajnila se smíchem, že se nebrání ani pozváním na rande. Dokonce se jí i poštěstilo a narazila na zajímavého muže. „Ano, v mém životě je naprosto reálná láska. Jsem zamilovaná,“ přiznala otevřeně. „Samozřejmě existuje i láska k profesi, ale teď jsem spíš myslela lásku k muži!“ doplnila na vysvětlenou.

Identitu tajemné známosti ale prozradit nechtěla. „Prostě jsem zamilovaná,“ pokrčila rameny. „Řeknu vám to tak, jak to recituji v jedné své hře. Když se zamiluju do muže, musím zakrátko po tom samovznětlivém výbuchu citů zjistit, že si ho můžu i vážit, a pak jsem ochotná ctít jeho autoritu. Takže asi tak,“ nechala se slyšet Janžurová, která o lásce a sexu v pokročilém věku psala také v komedii Veletoč, která se hraje v Divadle Kalich.

Velkou radost pak představitelce řady komických i dramatických rolí dělá také její rodina a hlavně vnoučata. „Jsou báječní! Sabinka teď jela s Vincentem, který je velmi chytrý a pomáhá mi s počítači, do Itálie. S Adinkou zase pojedeme v říjnu do Portugalska,“ prohlásila pyšná babička.

„Žijeme v jednom domě a je to bezvadné. Třeba Albert od Theodory si teď vypůjčil můj vinný sklípek a nainstaloval si tam laboratoř. Šla jsem si pro lahev a úplně jsem se lekla. Mám plný sklep žároviček a drátů! Vypadá to jako mučírna, ale prý to je vědecké pracoviště,“ dodala.

VIDEO: Iva Janžurová otevřeně o operaci srdce: Z jeviště jela rovnou do nemocnice

Video
Video se připravuje ...

Iva Janžurová otevřeně o operaci srdce: Z jeviště jela rovnou do nemocnice. Hana Höschlová, Michal Protivanský

 

Fotogalerie
34 fotografií