Na obřad, jenž se konal v úterý od 13 hodin v Třebíči, dorazilo přes 300 smutečních hostů. Krátce před začátkem ke smuteční síni rychlým krokem přišel Zdeněk Troška spolu s dalším mužem. Oba přinesli bílé růže, aby je mohli Šmídovi položit k rakvi.

Režisér divácky oblíbených komedií a pohádek působil velmi zkroušeně. Obličej měl zřejmě od pláče velmi rudý a pohled skláněl k zemi. Neměl myšlenky na nic kromě svého smutku.

Když se ho novináři pokusili oslovit, zvládl ze sebe vypravit jen větu: „Dejte mi pokoj!“ A odkráčel směrem ke smuteční síni. Byl to přitom právě on, kdo mezi prvními potvrdil Šmídův skon a prozradil, že se mu osudným stal zápal plic.

CELÝ ZÁZNAM: Emotivní pohřeb Jerryho Šmída (†47), filmového doktora od jezera hrochů: Salvy smíchu i pláče!

Video
Video se připravuje ...

CELÝ ZÁZNAM: Emotivní pohřeb Jerryho Šmída (†47), filmového doktora od jezera hrochů: Salvy smíchu i pláče! Jiří Čada, Jan Jedlička

Fotogalerie: Pohřeb hvězdy filmu Doktor od jezera…
72 fotografií

„Jaroušek byl veselý, plný energie, opálený a nadšeně mi vyprávěl, že má v divadle zajímavé práce až nad hlavu. O to je jeho konec smutnější. Je mi to moc líto, byl to fajn kluk,“ vzpomínal na zesnulého již dříve Zdeněk. Ten nedávno přišel také o maminku Růženku (†88), a tak je pro něj toto období pochopitelně velmi těžké.

Naopak velmi krásně se o zesnulém vyjádřila jeho učitelka z šesté třídy. „Bylo to naše sluníčko, anděl, nikdy nikoho nezarmoutil a nikomu neublížil.“ Pod její slova by se jistě podepsali i hosté, mezi nimiž byla velká řada známých osobností. Například herečka z Ordinace v růžové zahradě 2 Dana Morávková (46). „Byli jsme spolužáci z akademie. Byl to pro mě strašlivý šok. Nikdo nic takové nečekal, nemohu tomu stále uvěřit,“ smutnila Morávková.

Dále se přišli naposledy rozloučit například herci Kamil Halbich (51), Miroslav Šimůnek (39), Daniel Rous (56), Tomáš Krejčíř (46), Miloš Mejzlík (66), Leoš Noha (49), Michal Dlouhý (49) s manželkou či Libor Hruška s manželkou Kateřinou Seidlovou.

Z hereček pak v první řadě Eva Decastelo (39), která byla na pokraji kolapsu. Dále také Dominika Kadlčková (28), Patricie Solaříková (28), Kristýna Frejová (46), Zuzana Mixová (62), Jana Šulcová (70), Lenka Kořínková (61), Michaela Kuklová (49) či Lucie Polišenská (31). Přijel i Honzík z Arabely alias režisér a prezident Herecké asociace Ondřej Kepka (48).

VIDEO: Morávková na pohřbu Doktora od jezera hrochů Šmída (†47): Doufala jsem, že to není pravda

Video
Video se připravuje ...

Morávková na pohřbu Doktora od jezera hrochů Šmída (†47): Doufala jsem, že to není pravda  Jiří Čada, Jan Jedlička


Fotogalerie
83 fotografií