Snad naštěstí. Krásky se před diváky objevily během dvouapůlhodinového večera jen na pár minut a letmo. Při módní přehlídce a promenádě ve spodním prádle!

Nejkrásnější dívkou Česka 2017 se stala Michaela Habáňová (21) ze zlínské Mladcové. Korunku vicemiss si nasadila Iva Uchytilová (19) z Hlinska a třetí skončila Tereza Vlčková (24) ze Zlína.

„Budeme slavit s rodinou a svým milým. Dám si suši,“ prozradila Blesku tmavovlasá studentka. Přítele Matěje, který je bratrem hokejisty Jana Káni, prý teď ani v budoucnu nevymění. „Ani za nic! Jsme spolu dlouho a funguje to,“ smála se.

Problémy, problémy, problémy…

Pořadatelé letošního ročníku soutěže krásy se do poslední chvíle potýkali s problémy. Řešili spor o značku Česká Miss s bývalým vedením, odchod mentorů i některých soutěžících. A bylo to znát.

„Jsem ráda, že se nás sešlo nakonec tolik,“ snažila se z pódia zaplašit rozpaky ředitelka soutěže Eva Čerešňáková. „Atmosféra v Brně je tím, proč soutěž pořádáme právě tady. V Praze by nezatleskali,“ hecoval diváky moderátor Petr Říbal. Zároveň se hned pochlubil, že má nejhezčí uši ze všech českých spíkrů.

Slečny se na mole ukázaly jen minimálně

Nejdražší lístky si až za devět tisícovek pořídilo na šest stovek lidí. Obsadili šedesát kulatých stolů, které pořadatelé postavili pod pódium na koberec zakrývající ledovou plochu. V ochozech DRFG Areny, kterou při zápasech Komety plní pravidelně 7 700 lidí, se vysoko nad molem ztrácela odhadem další tisícovka diváků s levnějšími vstupenkami. Novináři sledovali večer příznačně z trestné lavice. Víc než půlhodiny se nic nedělo, v rohu pódia se pohupoval jen diskžokej.

Dívky se v průběhu programu objevily na molu naživo pořádně jen dvakrát. Prostor ovládly místo slečen vsuvky moderátorů a promítání sponzorských spotů. Pokud si divák na chvíli odskočil, měl smůlu. Živé dívky třeba hodinu ani nezahlédl. Slečny totiž režisérka Eva Čerešňáková nechával drtivou většinu času v zákulisí. A odtud organizátoři přenášeli na obrazovku v hale jejich předtočené medailonky a živé rozhovory.

V porotě usedl záletník Slováček

Tucet finalistek od stolečků znalecky hodnotily tři desítky porotců. Nejzvučnější jména? Záletný saxofonista Felix Slováček, mistr kuchař Marcel Ihnačák a fotograf celebrit Jadran Šetlík.

Fotogalerie
34 fotografií