Hapka byl v posledních měsících velmi nemocný. Objevila se u něj Alzheimerova choroba a zpěvák kvůli ní téměř nevycházel z domu. Nemoc u něj nastartovala zřejmě narkóza při operaci kyčle, kterou prodělal loni v březnu.

Na krátký čas musel být dokonce hospitalizován v psychiatrické léčebně v Bohnicích. Od loňského listopadu byl ale v domácím léčení na Okoři, kde se o něj obětavě starala jeho rodina. Právě tam, obklopen svými nejbližšími, dnes zemřel.

Petr Hapka (†70) se narodil v roce 1944 a za sedmdesát let svého života si zvládl získat nejen mnoho fanoušků, ale i nepočítaně ženských srdcí. Strčil by do kapsy kdejakého mladíka – ještě nedávno totiž „randil“ s děvčaty podstatně mladšími.

Video
Video se připravuje ...

Petr Hapka zemřel ve svém domě na Okoři David Malík, Jan Jedlička

Ženatý byl dvakrát - se Zorou - Ullou Keslerovou a Zuzanou Řihoškovou. Dohromady má sedm potomků. Ještě v roce 2013 byl vídán s přítelkyní Katkou, které bylo sotva 21 let. 

Známý skladatel, který tvořil geniální autorskou dvojici s textařem Michalem Horáčkem, se proslavil především svými líbeznými písněmi jako Dívám se, dívám, S cizí ženou v cizím pokoji, Štěstí je krásná věc, Individualita či Bude mi lehká zem. Jeho písně má ve svém repertoáru řada hvězd, například Hana Hegerová, Lucie Bílá, Michael Kocáb, Jana Kirschner nebo Richard Müller.

Fotogalerie
14 fotografií