„Máma si tak moc přála, abych se oženil a měl rodinu. Říkala, že jsem moc rozlítaný, ale že by se stejně vnoučete chtěla dožít,“ přiznává Gott. Bylo mu 34 let, když mu maminka dennodenně kladla na srdce: „Hele, jsi už dospělý chlap, já bych se ráda dožila vnoučat! Kdy myslíš? A myslíš, že vůbec?“

Ten rok se Karel od jazzové tanečnice Antonie Zacpalové (78) opravdu dozvěděl, že se jim narodila dcera Dominika. „Nic jsem netušil, Tonka mi ani neřekla, že je těhotná,“ přiznává Karel. „Maminka byla hodně konzervativní a Dominika se narodila v době, kdy se nehodilo mít dítě a nežít s jeho matkou. Asi tak nějak proto jsem mámě neřekl, že má vnučku. Bál jsem se,“ přiznává Karel, který Dominiku tajil před celým světem. O tom, že existuje, nevěděl vůbec nikdo.

Když zpěvákova maminka zemřela, psal se rok 1977. Karel o dceři mlčel až do roku 1982. Tehdy o ní několik měsíců před smrtí řekl svému otci. Následně Mladý svět uveřejnil na titulní straně fotografii táty Karla a devítileté Dominiky. Zpěvák musel doma s pravdou ven, protože o tom, že má dceru, předtím jako první napsal německý časopis Das Goldene Blatt. „Němečtí sousedé byli na nemanželské děti už dávno zvyklí. Tak proto,“ vysvětluje Gott.

Měl ji s tanečnicí

Dominika je plodem lásky zlatého slavíka a krásné tanečnice, která zpěváka tak okouzlila, že po natáčení klipu jí nabidl: „Tonko, odvezu tě domů!“ Odvezl, avšak nikoli k ní, ale k sobě. A za devět měsíců se na svět vyklubala Dominika Gottová. „To bylo poprvé a naposledy. Okouzlil mě ale natolik, že už jsem potom žádného muže nemilovala,“ svěřila Blesku Antonie Zacpalová (78). O dceru se ale Gott staral od narození. Její mamince koupil byt na pražských Vinohradech, vše platil a obě štědře obdarovával. Dominika vystudovala hotelovku a chvíli dělala servírku. Pak se ale zamilovala do kytaristy metalové skupiny Stratovarius Tima Tollkiho (48) a odstěhovala se za ním do Finska.

Co řekla Dominika o tátovi?

„Úplně první vzpomínka na tátu není osobní. Já si pamatuju, že jsme s mámou seděli v našem prvním bytě a já jsem říkala - mami, podívej, kdo je tenhle úžasný zpěvák? A ona - vždyť to je tvůj táta. Řekla jsem jí - ale ne! Nemohla jsem uvěřit, že to je ten umělec. Pro mě to nebyl táta, spíše takový dětský hrdina,“ prohlásila Dominika.

Více o příběhu Dominiky a jejího otce Karla čtěte v knize Zpěvák století, kterou Slavíkovi redaktoři Blesku věnovali k jeho 75. narozeninám.

Fotogalerie
9 fotografií