Strávil více než třicet let v pražském Divadle pod Palmovkou, kde získal roli třeba ve známé novele O myších a lidech od Johna Steinbecka. Z filmů si jej pamatujeme jako Toníka v díle Smrt si říká Engelchen, ovšem nakonec se proslavil jako neuvěřitelný dabér. Propůjčil hlas Morganu Freemanovi nebo seriálu M.A.S.H. To byl Antonín Molčík (†74)!

Známý český režisér, Ondřej Kepka (44), si jej oblíbil už dávno a jeho charakter ho dokázal vždy inspirovat. "Chtěl bych mu dodatečně poděkovat za neuvěřitelnou trpělivost při našem společném natáčení v Ostravě. K nám začátečníkům přistupoval jako skutečná osobnost, navíc s humorem. Když měl nečekaně neplacený den volna a zpět do Prahy nemohl, protože ráno zase točil, řekl jen - Vždy jsem se chtěl podívat do našich hutí," řekl režisér serveru iDnes.cz

Antonín zemřel na zástavu srdce, kdy jeho organismus nezvládl  pooperační zátěž. Přitom byl pouze na operaci kyčle, ovšem jeho zdraví mělo už svá mladá léta za sebou. Přesto byla smrt muže, který pro české televizní diváky nadaboval Morgana Freemana, Dannyho Glovera či Charlese Emersona Winchestera z populárního seriálu M.A.S.H., pro mnohé překvapením. "Nikdo to nečekal, byl plný síly a chuti žít," řekla Blesku vdova po Molčíkovi, paní Jindra. Za herce byla provdaná dlouhých 45 let.