Se svým handicapem se jedenáctitýdenní kocourci skvěle vyrovnali. A to i přesto, že jim prý veterináři hned po narození moc šancí nedávali. Bráškové Froggy (mourovatý) a Newt (černo-bílý) ale celému světu dokazují, že to nehodlají vzdát. Navzdory svému zdravotnímu postižení se honí a dovádějí, jako by jim ani nic nebylo. Rychle se totiž naučili k udržení rovnováhy používat své mrštné ocásky.

VIDEO: Fiškus a Mína žili na ulici. Teď obě odrostlá koťata čekají v útulku na svůj domov

Video
Video se připravuje ...

Fiškus a Mína žili na ulici. Teď obě odrostlá koťata čekají v útulku na svůj domov Kateřina Bokrová Lang

 

V dočasné péči jim nic nechybí

Kdoví, kde by koťata skončila, kdyby se o nich zvířecí záchranáři nedozvěděli a nedonutili majitele podepsat souhlas s adopcí. Ten se je totiž před dvěma týdny snažil udat prostřednictvím sociálních sítí jako senzaci. Nyní jsou ale v těch nejlepších rukách. Obou se prostřednictvím adopční organizace Alley Cats and Kittens ujal Steph Taylor, zakladatel Rescue Me Animal Sanctuary v britském Liverpoolu. Protože postižení bráškové potřebují dlouhodobou péči, nabídl jim pěstounský domov.

„Možná to působí děsivě, obě koťata se ale se skutečností, že se narodila bez zadních nohou, vyrovnala překvapivě dobře. Po svalnatých předních nohách jsou schopna nejen chodit, ale i běhat, k udržení rovnováhy se totiž rychle naučila používat svůj ocas. Dokonce bez problému šplhají po sedačce a křeslech a skáčou dolů. Skutečně nemají žádné problémy s mobilitou,“ prozradil Steph Taylor v rozhovorech.

 

Bez sebe se nehnou ani na krok

Mezi oběma kocourky prý panuje skutečně silná bratrská láska. Jeden bez druhého nemohou být. „Jsou spolu jakoby propojeni, to pouto je opravdu silné. Všude běhají spolu, bez sebe neudělají ani krok. Když musel Newt častěji jezdit k veterináři, Froggy se po něm sháněl a odmítal jíst,“ dodal Steph Taylor.

Oba kocourky první dny u jejich pěstouna trápil průjem a zažívací obtíže, způsobené především výměnou stravy za kvalitnější. Froggy už je ale naštěstí úplně v pořádku, rychle přibírá a nemá žádné další zdravotní problémy. Horší je stav Newta, který trpěl totální zácpou, a musel tak strávit pár dnů na veterinární klinice, kde mu čistili střeva. Vyšetření ale bohužel odhalila, že na vině je nejspíš příliš úzká pánev. Snad se jeho stav do budoucna zlepší a všechno dobře dopadne.