Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Neradi uklízíte? Tenhle nábytek si určitě nepořizujte!

/
  • nábytek
    nábytek (istock.cz)
    3. února 2021 ● 06:00

    Plánujete si zařídit nový byt nebo stávající rekonstruovat? A přemýšlíte, v jakém bude stylu? Ještě než se pustíte do nákupu nábytku, zamyslete se i nad praktičností. Pokud totiž úklid není zrovna vaším koníčkem, některé kousky vám přinesou mnohem více trápení než radosti. Čemu se raději vyhnout?

    Přemýšlet o nábytku už při nákupu vybavení se opravdu vyplatí. I když některé kousky vypadají krásně a designově, nepodlehněte jen prvnímu dojmu. Vždy myslete na to, jak se daná věc bude udržovat. Protože se může stát, že místo domácí pohody strávíte spoustu času s hadrem nebo prachovkou v ruce. 

  • 1.

    Bílý nábytek

    nábytek
    Autor: istock.cz

    Je krásný, působí čistě a luxusně. Ale bohužel ne nadlouho. Bílý nábytek vám přidělá spoustu starostí hlavně v případě, máte-li doma děti nebo psa či kočku. Připravte se na to, že všechny otisky, ať už ruček nebo pacek, budou vidět. Stejně jako drobné škrábance na původně dokonalé bílé ploše.

  • 2.

    Lesklý nábytek

    nábytek
    Autor: istock.cz

    Ušetřete taky na luxusně vypadajících kouscích nábytku s lesklými povrchy. Prach na nich bude okamžitě vidět. A tento nábytek vyžaduje velkou péči zahrnující leštění. Každý dotek na takovém nábytku hned uvidíte a musíte znovu a znovu leštit, jako zrcadlo.

  • 3.

    Otevřené ukládací prostory

    nábytek
    Autor: istock.cz

    Možná se vám tento nový trend líbí a rádi byste ho zařadili třeba do své nové kuchyně. Ale pokud nejste příliš pečliví, není to dobrá volba. Lehko se může stát, že na otevřených policích bude panovat naprostý chaos. Další nevýhodou je i fakt, že vše, co máte venku, každý uvidí, takže před nečekanou návštěvou nic nikam neschováte ani nezavřete. A taky dá pořádnou fušku postarat se o všechen ten prach, který se tam bude stále dokola a velmi rád usazovat.

  • 4.

    Skleněný stůl

    nábytek
    Autor: istock.cz

    Další z kousků, na které byste měli zapomenout hlavně tehdy, pokud uvažujete o založení rodiny. Skleněný stolek může být pro vaše ratolesti nebezpečný a také je velmi nepraktický. S neustálým čištěním budete mít starosti i při běžném používání ve dvou, natož když se přidají dětské otisky a patlání všeho možného…

  • 5.

    Světlá sedačka

    nábytek
    Autor: istock.cz

    Pokud se o ni budete dobře starat, může vypadat stále krásně a elegantně. Ale pokud na ní budete trávit většinu času a rádi třeba něco zobete u televize nebo se vám po ní každý den proběhnou zvířata nebo děti, zvolte raději tmavé barvy potahu, na kterých se nějaké ty flíčky ztratí. Nebo kupte takovou, která má snímatelný potah, který se dá snáze vyčistit. A pokud se světlé sedačky nechcete za nic vzdát, na nejkritičtější dobu (třeba než děti trochu vyrostou) ji  zakryjte přehozem, který mnohem lépe vyperete.  

  • 6.

    Květinové stolky

    nábytek
    Autor: istock.cz

    Máte rádi pokojovky a rádi byste je měli hezky vystavené na speciálním stojanu? Proč ne? Ale počítejte také s jednou velkou nevýhodou. Na všech místech, včetně květináčů a poliček, se bude usazovat spousta prachu a jeho pravidelné otírání může být pěkná otrava.

  • 7.

    Spousta polic

    nábytek
    Autor: istock.cz

    Máte doma spoustu suvenýrů a dalších maličkostí, které byste si rádi vystavili? A tak si na stěnu chcete pořídit několik poliček? Ještě než začnete vrtat do zdi, zkuste popřemýšlet, zda místo některých by nebyla lepší uzavřená vitrýna nebo skříňka. Určitě vám to ušetří spoustu času s utíráním prachu. Na otevřených policích se usadí raz dva a věřte, že vás pokaždé nebude bavit lézt k těm, které  jsou na stěně výše. A navíc každou maličkost jednotlivě nadzvedávat a otírat…Mnohem praktičtější je to i v případě knížek. Uzavřená knihovna bude určitě praktičtější.

Přidat názor
Počet komentářů: 1

Josef124: My jsme si domů pořídili nábytek z http­s://ww­w.gr­eenmat­.cz/Na­bytek-c184_0_1.htm a jestli je náročný na údržbu, nebo ne tak to nevím, protože má u nás doma úklid na starost manželka, a ta neříkala, že by se jí uklízel špatně . Nábytek si vybrala sama, takže mi ani nemůže vynadat .

(21. 05. 2021 05:40)
Zobrazit celou diskusi
Články odjinud

Dnešní horoskopy