Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Ztrácí se vám stále ponožky v pračce? Tyhle fígle vám konečně pomůžou

/
  • (iStock)
    3. března 2024 ● 06:00

    Problém zvaný jedna ponožka zná snad každý z nás. A možná ho řešíte po každém praní. Jakým způsobem docílit, že už se ponožky nebudou dále ztrácet? Vyzkoušejte účinné triky, díky kterým se vám už nebudou kupit další licháče. 

    Rozčilujete se při každém párování ponožek, že vám nějaká chybí do dvojice? Nebaví vás kvůli tomu stále kupovat nové? Nemusíte. Stačí, když budete důslední a při praní ponožek bude používat některou z následujících vychytávek. Ponožky budete mít už pod naprostou kontrolou!

  • 1.

    Párujte a kolíčkujte

    Autor: https://www.xdomacnost.cz/


    První účinnou metodou je párování ponožek před samotným praním. Pomoci vám v tom mohou gumičky, plastové kolíčky či klipsy. Metoda je to sice pracnější, ale budete mít jistotu, že je také v páru z pračky vytáhnete. Pořídit si také můžete skvělou vychytávku a to speciální párovač ponožek. Jde o dvě spojená plastová kolečka, kterými se jednotlivé ponožky prostrčí. Na šňůru se cvočky navléknete několik párů ponožek. Celou šňůru strčíte do pračky a vyperete nebo dáte do sušičky.

     


  • 2.

    Sjednoťte páry

    Autor: iStock

    Dobrým a jednoduchým trikem, který využivá už hodně hospodyněk, je ten, že si pořídí jeden model ponožek v nekonečném množství. Když budou všechny vaše ponožky vypadat stejně, nikdy se nebudete muset starat o jejich správné spárování.

     


  • 3.

    Schovejte je do sáčku

    Autor: iStock


    Pořiďte si velký síťový sáček na prádlo a použijte ho na vaše špinavé ponožky. Pokud ho dobře uzavřete, můžete být jisti, že vám ponožky během praní nikdy nikam nezatoulají. Jen myslete na to, že nesmí být příliš přecpaný, aby se obsah mohl dobře vyprat.

     


  • 4.

    Vytvořte si

    Autor: iStock


    Občas se stává, že po čase některé z párů ponožek objeví. Třeba, když se zatoulala do jiného cyklu praní, nebo zůstala v koši na prádlo. Abyste zas měly „parťáky“ pohromadě, pořiďte si speciální organizér. Tam ukládejte liché ponožky neboli sirotky. Asi jednou za měsíc pak proveďte rychlou kontrolu vašich osiřelých ponožek. Je pravděpodobné, že se jedna nebo dvě chybějící ponožky skutečně objeví a že se vám podaří dát do kupy dvojici!

    Extra tip: Pokud už máte hromadu ztracených ponožek a už je malá pravděpodobnost, že se náhodou ještě objeví, zbytečně je nevyhazujte! Skvělé tipy, jak je můžete liché ponožky využít najdete v tomto článku.

     

     

Přidat názor
Počet komentářů: 2

snehulak: Je to jen mýtus, že pračka žere ponožky. Leda že by nějak prolezly pod buben, ale to byste těsnění předního okénka, nebo dvířek u horního plnění, museli mít šeredně vykloktané.

(02. 10. 2019 08:16)
Zobrazit celou diskusi
Články odjinud

Dnešní horoskopy