Kdo by neznal filmové trháky jako Co je doma, to se počítá, Jáchyme, hoď ho do stroje nebo Zítra to roztočíme, drahoušku? Představitel komických rolí žije sice poslední dobou v ústraní, ale rozhodně nestrádá. Se svou o 18 let mladší ženou Adrienou žije krásně v prvorepublikové vilce. V domě je vidět, že mají rádi letité a starožitné věci.

Fotogalerie
24 fotografií

Když sejdete jen pár schůdků k domovním dveřím, vstoupíte do vkusně zařízené vily ze 30. let 20. století. Podle fotek interiéru by si náhodný návštěvník mohl myslet, že je spíše na zámku než v moderní domácnosti.

Pocházím ze Žižkova, ale už od dětství se mi líbilo tohle místo a vždycky jsem si přál tady bydlet. A možná to je i osud, že jsem se sem nakonec dostal,“ tvrdí herec Luděk Sobota. „Musím však přiznat, že většinu práce zastane moje žena Adriena. Dům zušlechtila, dala ho celý dohromady a vtiskla mu neopakovatelnou pečeť,“ pochvaluje si herec.

Syn Ladislav (35) si přestavěl garáž na domek a nedaleko si pronajal fitness centrum a restauraci, kde mu Adriena vypomáhá.

Video
Video se připravuje ...

Luděk Sobota dojatý k slzám: Manželka Adriena mu sehnala těžko představitelný dárek Kisa Císařová, Lukáš Červený

Interiéry zdobí starožitné kousky nábytku, které Luděk sbírá od mládí. „Některé věci mám ještě po babičce nebo ze starožitností v Liberci, kde jsem kdysi působil v Ypsilonce. Tenkrát ty věci byly velmi levné,“ vzpomíná na sběratelské začátky Luděk Sobota. Mezi cennosti patří hodiny po babičce a soška Buddhy, kterou herci kdysi k Vánocům darovala jeho tchyně. K sošce má osobní vztah, protože inspiraci do života mu přineslo také východní náboženství.

Jídelna je propojena s kuchyní, u velkého jídelního stolu se schází celá rodina. V koupelně je vana i sprchový kout. Na zahradě nechybí ani bazén nebo terasa s krásným výhledem do okolí.