Nejbohatší Čech, miliardář Petr Kellner (†56), spolu s dalšími čtyřmi lidmi nepřežil nehodu vrtulníku na Aljašce.

Se svou rodinou žil Kellner ve velkorysé a komfortní, avšak esteticky střídmé vile uprostřed lesů nedaleko za Prahou.

Největší technickou vymožeností ve vile je skleněná stěna bazénu. „Skla, která bazén dělí od zahrady, zajíždějí do země. To je technicky velmi náročné,“ řekl Blesku autor fotografií interiéru. Podle něj jsou v obřím sídle čtyři byty 3+1, které jsou určeny i pro Kellnerovy rodiče a další příbuzné. Místnosti nejsou nijak extra velké, zato ale mohou obyvatelé domu využít suchou či mokrou saunu nebo právě obrovský bazén se zasouvací skleněnou stěnou.

Fotogalerie
23 fotografií

Sousedky se koupit nedaly. Městský úřad se ale obejít podařilo

Petr Kellner si, jak už bylo řečeno, velmi cenil soukromí. Jak zjistil zpravodajský a publicistický web Hlídacípes.org v roce 2019, snažil se ho mimo jiné zajistit i odkupem pozemků sousedících s jeho domem, ale u některých majitelů nepochodil.

„Kellner už před lety vyslal jednoho svého manažera, aby s majitelkou sousedního pozemku a domu dojednal jejich odkup. Ten na paní nastoupil drsně, po manažersku, jenže majitelka si to nenechala líbit a vyrazila ho. Pak, pokud vím, vyrazil Kellner toho manažera. A paní v sousedství zůstává do dneška,“ citoval Hlídacípes.org anonymní zdroj blízký PPF.

 

A neuspěl ani u druhé ze sousedek. Na jednom ze dvou pozemků, jehož majitelky si postavily hlavu, se nachází rekreační chata, na druhém rodinný dům. Většinu okolních pozemků ale vlastní právě Kellner. Na příjezdové komunikaci mají obě majitelky alespoň věcné břemeno, aby se ke svým nemovitostem vůbec dostaly.

Plot pro Kellnera, nebo pro daňky?

Nebyla to jediná komplikace, se kterou se Petr Kellner u sebe doma potýkal. Další zajímavostí, na kterou již zmíněný zpravodajský web upozornil, byl fakt, že Kellnerovi nejprve nedostali povolení na stavbu oplocení kolem místního lesa, kterým si chtěli pojistit soukromí. Ale s tím si uměli poradit. V lesní oboře o ploše 130 hektarů začali chovat daňky. Touto kličkou povolení na oplocení chovné obory od Odboru životního prostředí Městského úřadu v Černošicích již získali.

Kdo byl nejbohatší Čech Petr Kellner?