Když architekti z ateliéru Egue y Seta poprvé zavítali na místo stavby, přivítal je ponurý zastaralý dům z 50. let. Po dohodě s klienty skličující příbytek transformovali v příjemný domov pro mladý pár s dětmi. 

Živý příběh v Madridu, jak se projekt nazývá, je polovinou duplexu, který se rozkládá na třech patrech. V nejvyšším patře pod sedlovou střechou je herna s knihovnou a sítí, na kterou si lze lehnout, když si chcete odpočinout u knihy.

Nahoře za schody je situovaná ložnice pro hosty oddělená od hlavního prostoru sklem.

V hlavním obytném prostoru jsou nástěnné knihovny, které si majitelé přivezli z předchozího rodinného domu. Jídelní stůl pochází z francouzského statku z 19. století a do jinak moderní místnosti vnáší příjemný závan starých časů.

Kuchyně je navržena tak, aby byla praktická a pohodlná. Součástí prostoru na přípravu pokrmů jsou bílé skříňky, šedé betonové podlahy a nábytek z teplého dřeva.

Přirozené světlo do hlavní ložnice proudí světlíky a okny, která umožňují slunečním paprskům, aby se odrážely od bílých stěn a stropu. V hlavní koupelně jsou dvě umyvadla uspořádána tak, aby směřovala k oknu na místo k zrcadlům.

Fotogalerie
24 fotografií