Cílem projektu bylo aktualizovat a oživit dům s atriem tak, aby lépe vyhovoval nárokům moderní doby. Rekonstrukce se ujal ateliér Klopf ve spolupráci s Growsgreen Landscape Design a Flegel's Construction.

Klienti si dům postavený podle Eichlerova projektu zamilovali. Potřebovali ale, aby fungoval lépe pro rodinu. Po delší diskusi s architekty se rozhodli pro modernizaci v duchu původních Eichlerových domů, která do interiéru vnesla pocitové teplo a více barev. 

Architekti dům rozšířili a aktualizovali, aniž by zásadně narušili původní design. Kuchyň, jídelnu a společenskou zónu nově tvoří jeden velký prostor. Ložnice majitelů byla rozšířena, kuchyňská linka kompletně vyměněna, stejně jako koupelny. Další úpravy architekti provedli v pracovně a technické místnosti.  

Barevné panely na nové kuchyňské lince odkazují na mondrianské  červené, modré a žluté ladění původních Eichlerových skříní. Skříně v kuchyni a koupelně byly navrženy společností Kerf Design.

Také velké betonové dlaždice, které tvoří podlahu prakticky v celém domě, vypadají jako původní “nekonečné” desky na podlaze. Architekti je v prostorách koupelen doplnili o kachličky menších rozměrů, které do hygienického zázemí vnáší nádech modernity.