„Manžel se sem vůbec nechtěl jít podívat, když viděl, na jaké adrese byt je, a tak jsem o koupi musela rozhodnout sama,“ usmívá se Andrea Antony, když nám ukazuje své království. Byt v pražské novostavbě leží totiž nedaleko velké výpadovky a průmyslové zóny, přesto je na terase, kde si povídáme, božský klid a my se díváme jen na zelenající se stromy rostoucí na břehu slepého ramene Rokytky.

Prakticky řešený byt půdorysu 3+kk má terasy dokonce dvě. Na té velké partneři snídají a grilují s přáteli, na menší, na niž se vstupuje z ložnice, si pořídila Andrea svůj sen – hamaku, ve které se může pohupovat a relaxovat. „I když bohužel ne moc často,“ říká. „Po houpačce doma jsem však toužila už jako malá, tak jsem ráda, že ve svém bytě jsem si to konečně mohla splnit.“

Ale dvojice teras a krásný výhled nebyly jediným důvodem, proč si pár toto bydlení zvolil. „Výběr schválil i můj táta, který je architekt, a navrhl nám tu veškeré vybavení na míru. Zvlášť oceňujeme všechny úložné prostory, není tu totiž žádná komora, jen sklep. Ten si vzal na starost manžel. Vybudoval v něm regály a udržuje tam pořádek.“

Vedle nábytku na míru zaujme na první pohled ještě jeden nápad otce architekta – stěna v předsíni, obýváku a ložnici opatřená barevnou betonovou stěrkou. „Jinak tu možná zdi vypadají ještě příliš hole, ale já mám velký plán. Nad pohovku bych ráda umístila koláž z našich vzpomínek,“ směje se sympatická bývalá moderátorka, která se předloni v červnu stala vdanou paní.

A ještě jeden plán na oživení bytu mladý pár má. Dětský pokoj donedávna sloužil jako skladiště, ale časy se mění. Bývalá moderátorka je nyní v šestém měsíci těhotenství. S manželem se těší na příchod dcerky.

Víc v provozu bude jistě i černobílá kuchyňská linka, kde se zatím připravují hlavně saláty a další jednoduchá jídla. „Ani jeden moc nevaříme, není na to čas,“ přiznává majitelka. A ač se do hamaky vejdou oba partneři, když už nějaké to volno mají, nejčastěji relaxují na velké pohovce. „Vybírali jsme ji dlouho, ostatně jako všechno, co jsme si nenechávali vyrobit na míru,“ uzavírá Andrea a těší se, až bude mít víc času si svůj byt užít a „vymazlit“ detaily.

TIP NA VIDEO: Podívejte se, jak bydlí zpěvačka Michaela Nosková.

Video
Video se připravuje ...

 Videohub

Fotogalerie
33 fotografií

Článek připravil časopis Blesk Bydlení. Aktuální číslo koupíte v novinových stáncích nebo si ho můžete v tištěné či elektronické podobě objednat v našem iKiosku ZDE.

Titulní strana červencového vydání magazínu Blesk Bydlení
Autor: archiv Blesk Bydlení