Obydlí o výměře 60 m2 se nachází v Los Angeles. V roce 2010 se dočkalo rekonstrukce od ateliéru Fung Architects, která zchátralou stavbu proměnila v příjemné bydlení.

Interiér budovy dostal při rekonstrukci zcela novou dispozici. Podlahy jsou nyní na různých úrovních. Některé z nich je dokonce možné využít k sezení. V domě je také menší sklep. Ukrývá se za poklopem v podlaze.

V podkroví je malý půdní prostor, do kterého se obyvatelé dostanou po žebříku. Přirozené denní světlo sem proudí skrz otvor ve střeře, který kryjí okenice. Po otevření je možné vystoupit na střechu a pozorovat oblohu.

Původní stav domu

Dveře vedoucí na terasu pokrývá vlnitý polykarbonát, který nabízí soukromí a zároveň propouští dostatek světla. Dveře se otevírají pomocí hydrauliky. Když jsou nahoře, slouží jako dočasná střecha terasy.

Fotogalerie
14 fotografií