Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

U Moravské Třebové se srazila tři auta a náklaďák: Tři mrtví, jeden vážně zraněný

U Moravské Třebové zemřeli při dopravní nehodě tři lidé, dva jsou zranění.
U Moravské Třebové zemřeli při dopravní nehodě tři lidé, dva jsou zranění.  (Autor: Policie ČR)
Aktualizováno -
8. června 2023
22:09
Autor: ČTK, VaB - 
8. června 2023
15:21

Tři lidé ve čtvrtek odpoledne zemřeli při nehodě tří osobních aut a jednoho nákladního u Moravské Třebové na Svitavsku. Silnice I/35 byla plně průjezdná až zhruba po osmi hodinách. Tragická nehoda se tam stala také v půlce dubna.

 

Nehoda se stala ve čtvrtek po 13:00 směrem od tunelu Hřebeč na Koclířov. Srazilo se nákladní auto a tři osobní. Tři lidé zemřeli na místě, zdravotníci jim pomoci nemohli. Jeden člověk je ve vážném stavu a vrtulník ho odvezl do Brna. Dalšího účastníka nehody zdravotníci odvezli sanitkou do Svitav, uvedla mluvčí záchranářů Alena Kisiala. Znovu plně průjezdná byla silnice podle informací policie na twitteru kolem 21:30.

Mluvčí policie Markéta Janovská upřesnila, že nehoda se stala asi dva kilometry od hřebečského tunelu. Od Litomyšle jelo nákladní auto, které na rovném úseku postupně narazilo do tří osobních aut. Řidič nákladního auta utrpěl lehké zranění a dechová zkouška u něj byla negativní.

Ve Škodě Superb cestovali čtyři lidé, řidič utrpěl těžké zranění a transportoval ho vrtulník, dva muži a jedna žena zahynuli. Ve druhé Škodě Superb byl řidič se zraněním převezen do nemocnice. Řidička Škody Karoq vyvázla bez zranění.

Podle Kisialy se čtvrteční nehoda stala na zhruba stejném místě jako tragická událost ze 14. dubna. Tehdy při čelní srážce dvou osobních aut u Koclířova na Svitavsku zemřeli rovněž tři lidé, další dva se zranili. Frekventovaná silnice I/35 byla téměř šest hodin zavřená.

V loňském roce bylo v Česku dopravních nehod se třemi oběťmi sedm. Mezi nimi je i jedna nehoda z Pardubického kraje. Loni v únoru po nárazu auta do stromu v Litomyšli na Svitavsku uhořeli tři lidé, další člověk byl zraněn. Za posledních pět let má nejtragičtější nehoda v Česku pět obětí. Šlo o nehodu nedaleko Pavlic na Znojemsku v listopadu 2019.

Video  Při čelní srážce dvou osobních aut u Koclířova na Svitavsku zemřeli tři lidé.  - Blesk: David Malík
Video se připravuje ...

bobbo ( 8. června 2023 17:25 )

PaneBože, jak ti idioti jezdí,to je denně,takové neštěstí,ten kdo to způsobí, by měl do smrti sedět!!!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání