Příběh lásky Zuzany a Olina připomene scénický muzikál s megahity Vaša Patejdla (68), na jehož libretu se podílel právě i sám režisér Rapoš - mimochodem manžel tehdejší představitelky hlavní role  Evy Vejmělkové (54). „Láska a voda jsou vzácné jako nic jiného na zemi. Netradiční spojení těchto osudových motivů, zpěvu, dynamického tance a chvílemi i něžného baletu má ambici přinést divákům hodnotný zážitek,“ slibuje podle slovenského deníku Nový Čas Rapoš.

Stejně jako ve filmu, i v muzikálu zazní skladby, které Patejdl pro tuto příležitost znovu nahrál. „Kdyby mi někdo před čtyřiceti lety řekl, že se písničky z Fontány pro Zuzanu stanou velkými megahity, tak bych se jen pousmál. Jsou věci, které neumíte předvídat a naplánovat, proto jsem vnitřně šťastný, že ten příběh a moje písně přežily celé generace a mají co říci i dnešnímu publiku,“ přiznal hudební skladatel a člen kultovní formace Elán spokojeně. 

Video
Video se připravuje ...

»Píšťalka« Eva Vejmělková (51) nestárne: Konečně prozradila, jak to dělá! Je v tom sex! Markéta Reinischová, Aleš Brunclík

Muzikál by se měl představit nejprve na letní open air tour v amfiteátrech po celém Slovensku a dohromady by v něm mělo zaznít asi 30 skladeb. „Dobrá choreografie a skvělá hudba budou hrát na scéně prim. Bude to rytmické, dynamické, s minimem textu,“ slibuje uznávaný choreograf a režisér muzikálu Jaroslav Moravčík (62) s tím, že v muzikálu hodlá dát příležitost talentovaným mladým hercům a herečkám, aby předvedli, co umí.

Koneckonců před čtyřiceti lety dík Fontáně odstartovala ve filmu svoji hereckou kariéru třeba výše zmiňovaná Vejmělková, co si pak zahrála i v dalších dvou pokračování (přestože o jejich kvalitě se vedou divoké debaty), či Jiří Bábek (57). Přestože však plavovlasá Zuzana vypadá v podstatě stále stejně, přibylo jí snad jenom pár vrásek, zato herce, co ztvárnil Olina, byste dnes možná už nepoznali... Posuďte v naší galerii sami.

Fotogalerie
48 fotografií