Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Na doživotí: Násilník Rafael svou oběť zavřel do popelnice a zapálil ji! Muž uvnitř neskutečně trpěl

Autor: VaB, ČTK - 
8. června 2023
05:00

Pacient psychiatrické léčebny v Kosmonosech se pochlubil, že po propuštění získá velký balík peněz. To zaregistroval už tehdy několikrát odsouzený násilník Marian Rafael a zřejmě se rozhodl, že svého „kolegu“ zavraždí. Svou oběť zaživa nacpal do kontejneru a zapálil ho. Muž uvnitř uhořel. Za brutální vraždu padl doživotní trest vězení.

V době vraždy bylo Marianu Rafaelovi 42let, za sebou měl velkou zkušenost s vězením a různými léčebnami. Poprvé se za mříže dostal v roce 1994 za loupežné přepadení, později za znásilnění třináctileté dívky. Po odpykání trestu ho převezli do psychiatrické léčebny v Kosmonosích. Po dvou měsících od umístění napadl při vycházce ženu.

Osudného 8. ledna 2008 z léčebny utekl a několik dlouhých hodin se v jejím okolí schovával. Pak s jiným pacientem, který se předtím chlubil tím, že po propuštění získá pořádný obnos našetřených peněz, zašel na pivo. V nedaleké hospodě společně popíjeli, pak muže Rafael napadl, okradl o 24 tisíc korun, hodinky, stříbrný řetízek a zimní bundu.

Zavřel víko a...

Následně svou oběť zavřel do kontejneru na odpadky. Víko zabezpečil tak, aby se nedalo otevřít a

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání