Zdiskreditovaný britský princ Andrew se opět dostal do hledáčku vyšetřovatelů. Americký soud totiž vyrukoval s novými e-maily movitého podnikatele Jeffreyho Epsteina, ve kterých v roce 2011 jako jednoho z možných investorů uvádí právě prince Andrewa. Ten přitom dosud tvrdil, že veškeré kontakty s Epsteinem utnul již v roce 2010. Oběti odsouzeného pedofila nyní požadují, aby Andrew vypovídal u FBI, což aristokrat dosud odmítal. 

Zda Andrew věděl, že ho Epstein navrhl jako investora, zatím není jasné. Možná je v tom ale přece jenom nevinně... Právník Spencer Kuvin, který zastupuje Epsteinovy oběti, totiž není zcela přesvědčen, že Epstein vždy mluvil o jejich vztahu pravdu. 

„Zdá se, že Epstein vysoce nadnášel své přátelství s princem Andrewem. Buť to, nebo princ o přerušení kontaktu s Epsteinem lhal,“ uvedl podle webu Mirror

Epsteinovy oběti se dožadují dalších odpovědí. „Ty e-maily vznášejí vážné otázky. Proč by ho Epstein navrhoval jako investora, pokud už spolu nebyli v kontaktu?“ ptá se například jedna z obětí. „Nedává to žádný smysl. Řada z jeho výroků pro BBC byla při nejlepším sporná, ale po zveřejnění Jeffreyho e-mailů se jeho slova zdají jako ještě méně kredibilní,“ myslí si a naráží na rozhovor, který Andrew po skandálu poskytl pořadu BBC Newsnight. Pokusil se v něm z průšvihu očistit. 

Princ pedofil?

Princ Andrew má za sebou kauzu u Okresního soudu Spojených států amerických pro jižní okres New York kvůli sexuálnímu zneužívání tehdy nezletilé dívky. Případ byl nakonec uzavřen mimosoudní finanční dohodou. 

Video
Video se připravuje ...

Agnieszka Hollandová: O Šarlatánovi, uzavření kin i poklescích Hollywoodu Ivan Hladík, Jan Jedlička

Fotogalerie
154 fotografií