Kromě mostu rekonstrukce zahrne i přilehlé ulice U Trati včetně křižovatek. Akce za téměř 40 milionů v první etapě zavře most ve směru do městské části Slovany, ve druhé ve směru na Bory. Teď je uzavřena jeho jižní část.

Od křižovatky ulice U Trati a Doudlevecká nemohou motoristé jet rovně ve směru na Slovany ani dolů ke křižovatce s ulicí U Ježíška. Ve směru od Klatovské třídy je tak uzavřen přímý směr na most. Z ulic Prokopova a Doudlevecké pak nelze odbočit na most Milénia. Takhle to bude do 4. srpna.

Pak bude následovat druhá etapa rekonstrukce. Přes most se tak nebude moci jezdit ve směru ze Slovan na Bory. Vše by mělo být hotové 6. října.

Denně 26 tisíc aut

Rekonstrukce mostu je podle vedení plzeňské radnice naprosto nezbytná k tomu, aby se prodloužila jeho životnost. „Slouží už 22 let, denně po něm projede 26 000 aut. Musíme provést kompletní výměnu povrchu a izolace mostovky, sanace spodní stavby mostních objektů a další,“ uvedl náměstek primátora Aleš Tolar s tím, že si uvědomuje, jak je to pro řidiče nepříjemná zpráva.

„Bohužel si ale nemůžeme dovolit termín odložit. Proto volíme období června až září, kdy je dopravní zatížení v Plzni díky prázdninám nejmenší,“ řekl Tolar.

Nepůjdou semafory

Zároveň s opravou mostu bude realizována i výměna světelné signalizace na křižovatce Doudlevecká a U Trati, která se uskuteční od 28. srpna maximálně do 22. září.

„To znamená, že nepůjdou semafory zhruba tři týdny. Využijeme ale toho, že z mostu v tento termín nebude možné přijet,“ dodal Tolar.

VIDEO: V Brně se bude dva roky opravovat most Otakara Ševčíka.

Video
Video se připravuje ...

V Brně se bude dva roky opravovat most Otakara Ševčíka. ŘSD

Fotogalerie
7 fotografií