Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Poslední rozloučení s Anetkou (†18): Stovky motorkářů vyrazí na spanilou jízdu!

Autor: VaB - 
6. června 2023
10:42

Tatínek si pro Anetu (†18), která zemřela při nehodě na motorce u Chrasti, přál splnit poslední přání, aby ji motorkáři přijali mezi sebe a přijeli se s ní rozloučit na pohřeb. Do Skutče jich přijedou stovky. Domlouvají se na spanilé jízdě a zastávce v místě tragédie.

Teprve osmnáctiletá motorkářka Aneta zemřela ve středu při dopravní nehodě u obce Chrast v Pardubickém kraji. Auto před ní zřejmě prudce zabrzdilo, ona do něj zezadu narazila, vyletěla ze sedla motorky a narazila do protijedoucí dodávky.

„Na místě přistála i letecká záchranná služba. Posádka pokračovala v resuscitaci. Bohužel, po marném boji o život zraněné, se vracel vrtulník prázdný,“ popsali hasiči, kteří u tragické nehody společně s policí zasahovali.

Poslední přání

Brzy na to na sociálních sítích psal i zdrcený tatínek Anety. Ten oznámil datum pohřbu a poprosil taky o splnění posledního přání jeho milované dcery. „Strašně mezi nás chtěla patřit,“ napsal. Ostatní motorkáře poprosil, zda by nemohli na pohřeb dorazit i se svými stroji. „Ať naposledy uslyší ten zvuk, který tak milovala,“ dodal.

Spanilá jízda

Motoparta z Chrudimi se rozhodla, že zdrcenému tatínkovi pomůže s organizací spanilé jízdy. „Přesně v 9:50 bude odjezd směr Skuteč na shromaždiště, odkud budeme odjíždět zhruba v 10:45 k místní obřadní síni, kde bude probíhat poslední rozloučení,“ popsali. V komentářích se okamžitě strhla velká vlna solidarity. Motorkáři psali, že dorazí sami i ve větších skupinách.

Podle organizátorky Nadi se přihlásilo už na 500 účastníku! „Doufám, že mně dají ve škole dovolenou a budu moct přijet,“ napsal Roman. „Také dorazím a rád podpořím rodinu,“ přidal se Martin. Smuteční obřad se bude konat v pátek v jedenáct hodin ve Skutči.

Video  Kolony! Na dálnici D11 se převrhl přívěs s koňmi, auto za přívěsem nedobrzdilo a nabouralo do něj. (23. dubna 2023)  - Václav Burian
Video se připravuje ...

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání