Nechali jsme si zpracovat statický posudek historické Kuželny, který nám odpověděl na mnohé otázky. Budova a její okolí dostálo posledních zásadních úprav koncem 80. let a její aktuální stav je havarijní. Přesto je i dnes toto místo cílem setkávání a jeho potenciál bychom rádi využili,“ uvedl místostarosta Jan Korseska (ODS).

Budova i přes svůj špatný technický stav stále slouží jako klubovna s občerstvením a kuželkářskou dráhou pro utkání místního klubu. Lidé by tu v budoucnu mohli v létě posedět u táboráku, vypěstovat zeleninu v komunitní zahradě nebo si jen odpočinout. Obnovit chce radnice také venkovní sportoviště. Kromě využití kuželny se zázemím pro hráče a diváky chce radnice, aby zde fungovala restaurace. Na střeše budovy by měla vzniknout pobytová terasa s vyhlídkou.

Radnice dlouhodobě pracuje na obnově oblasti mezi ulicemi Horská, Albertov, Ke Karlovu, Apolinářská a Na Slupi. Opravena byla například zahrada Ztracenka, kde na původně téměř neprostupném území vznikly nové chodníčky, dělníci vysázeli stromy a instalovali osvětlení.

Fotogalerie
17 fotografií