Cyklostezka vznikla v místě původní zpevněné, ale již rozpadající se cesty pro pěší. „Podporujeme bezpečné cyklostezky a cyklotrasy, které se logicky propojují nebo vedou k místům, kde je možné kombinovat různé druhy dopravy. Naším cílem je maximálně oddělit pěší a cyklisty od automobilové dopravy. Stezka velmi usnadní cestu obyvatelům Prahy 21 na klánovické nádraží, kde už od roku 2016 funguje jedno z prvních parkovišť pro kola,“ uvedl náměstek primátora Zdeněk Hřib (Piráti).

Asfaltová cyklostezka je široká tři metry a prochází po kraji lesních pozemků podél Staroklánovické mezi ulicí Čentickou a blízkou křižovatkou. Součástí stavby byla rovněž oprava inženýrských sítí, odvodnění a veřejné osvětlení. Práce začaly loni v srpnu a dokončovací činnost letos v závěru února.

Nová cyklostezka v centru

V hlavním městě byla letos zprovozněna mimo jiné cyklostezka v parku Cihelná v Praze 1, kde lidé na kolech nově projedou pod Mánesovým mostem. Dělníci opravili trasu na Rohanském ostrově a v současné době staví stezku, která povede po budované lávce z Holešovic do Karlína.

Fotogalerie
5 fotografií