Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Kadyrov se naštval na Putina: Není dost „brutální"! A vyhrožuje Polsku i Německu

Autor: DVL, swp - 
3. června 2023
12:15

Čečenský vůdce Ramzan Kadyrov se podle britského deníku Daily Mail naštval na Vladimira Putina, podle něj totiž není ruský prezident dostatečně „brutální‘. Nechal se také slyšet, že chce do války zatáhnout i NATO a v Rusku si přeje vyhlásit stanné právo. 

Prezident Čečenska Ramzan Kadyrov nadával na Putinovy válečné taktiky, podle něj není ruský prezident ve válce na Ukrajině dostatečně „brutální“. Požadoval také vyhlášení stanného práva.

Kadyrov řekl, že nálet dronů na Moskvu z minulého týdne ukázal, že je potřeba, aby odpověď ruské armády byla tvrdší, aby se válka dostala i na území NATO.  „Odpovědi na takové pokusy zaútočit by neměly být tvrdé – měly by být brutální,“ nechal se slyšet prezident Čečenska.

„Podle mého názoru je nutné vyhlásit v Rusku stanné právo, abychom použili všechny bitevní zdroje k úplnému odstranění celé téhle teroristické buňky na Ukrajině,“ pokračoval.

Kadyrov již dříve prohlásil, že Ukrajina má „nacistické“ a „satanistické“ vedení. „Útočte na místa, kde se tito terorističtí vůdci hromadí, dokud nic nezbude, takže zbytek by vůbec nepomýšlel na Rusko ve zlém,“ řekl Kadyrov.

Čečenský vůdce požadoval eskalaci konfliktu, aby se války zúčastnilo i NATO. „Evropské země by měly přemýšlet o tom, koho sponzorují a za jakých podmínek poskytují zbraně,“ uvedl. „Vymstí se jim to, až Rusko zaklepe na dveře, například, Německu nebo Polsku. A nebudou se mít čím bránit, protože všechny zbraně poslaly na Ukrajinu.“

„V zóně zvláštní vojenské operace brzy ukážeme, co v plném slova smyslu znamená pomsta,“ vyhrožoval Kadyrov.

Kadyrov stejně jako vůdce Wagnerovy skupiny Jevgenij Prigožin požadoval vyhlásit stanné právo po celém Rusku. Tomu se však Putin snaží vyhnout, patrně kvůli tomu, že by vyhlášení stanného práva zmnohonásobilo rozhořčení lidí z války.

5:56
Dnes

Dobré ráno, vážení čtenáři. Hlásíme se zpět s online reportáží o válečném dění na Ukrajině. 

Ukrajina v posledních týdnech zintenzivnila své útoky na Rusko a zaměřila se zejména na energetickou infrastrukturu. Při ukrajinském dronovém útoku v západoruské Bělgorodské oblasti zemřeli dva lidé. Informoval o tom dnes podle agentury AFP gubernátor oblasti Vjačeslav Gladkov. Uvedl, že v důsledku útoku došlo k požáru obytného domu a zemřeli dva civilisté, a to muž a žena. 

22:23
19. 4. 2024

Vážení čtenáři, se zpravodajstvím z války na Ukrajině dnes končíme. Přihlásíme se opět v sobotu ráno, dobrou noc.

21:51
19. 4. 2024

Ruské rakety v přístavu Pivdennyj v Oděse zasáhly dva terminály specializované na zemědělskou produkci, z nichž jeden patří známé singapurské firmě Delta Wilmar. Ta na Ukrajině podniká od roku 2004, od té doby zde investovala více než 300 milionů dolarů a vytvořila okolo tisícovky pracovních míst.

Zobrazit celý online

Video  Analytik Stulík: Rusko tahá za kratší konec, jeho požadavky jsou odtržené od reality  - Markéta Volfová, Lukáš Červený
Video se připravuje ...

Video se připravuje ...
Další videa