Původně odhadovaný termín rekonstrukce domova byl letos v červnu. „Děláme vše pro to, aby to bylo co nejdříve. Chladnější průběh března a dubna zdržel některé stavební práce, takže se na objektu stále pracuje. Věříme, že do konce prázdnin bude vše připraveno, abychom mohli začít přijímat klienty,“ popsal Žádník.

Video
Video se připravuje ...

Požár domu s pečovatelskou službou v Roztokách u Prahy (1. červen 2022) Václav Burian

Podle něj se nyní dokončují práce v interiéru budovy, například osazení okny. „Na první pohled bude objekt vypadat jako ten původní, ale samozřejmě poškozené a zničené části stavby, technologie a vybavení budou nové,“ doplnil člen správní rady. Konečná částka za rekonstrukci podle něj zatím není vyčíslená.

Případ policisté vyšetřují jako podezření z obecného ohrožení z nedbalosti. „Prověřování případu požáru Domova Alzheimer stále pokračuje, nemáme k dispozici ještě všechny zadané znalecké posudky,“ uvedla Suchánková.

Loňský požár v centru vypukl 1. června. Zasahovalo kolem 100 hasičů, vyhlásili nejvyšší stupeň požárního poplachu. Seniory z hořící budovy v Nádražní ulici evakuovali po žebřících.

Fotogalerie
41 fotografií