Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Členku Rodiny Charlese Mansona propustí z vězení?! Brutálně vraždila na příkaz šíleného vůdce

Autor: jel - 
31. května 2023
16:02

V úterý rozhodl kalifornský odvolací soud o podmínečném propuštění třiasedmdesátileté Leslie Van Houtenové. Ta byla na sklonku šedesátých let členkou děsivé sekty Charlese Mansona a 10. srpna 1969 se účastnila vraždy manželů LaBiankových. Šílený vůdce tehdy doufal, že rozpoutá rasovou válku.

Bestiální vraždy, které v roce 1969 spáchala sekta Charlese Mansona nazvaná Rodina, děsí dodnes. Skupina několika lidí během dvou dnů zavraždila v Los Angeles celkem sedm lidí včetně těhotné herečky Sharon Tateové. 

Brutalita zločinů tehdy šokovala i otrlé policisty. Podle Mansonovy pozdější výpovědi nařídil svým stoupencům, aby náhodně zabíjeli obyvatele bělošské luxusní čtvrti v Los Angeles v naději, že rozpoutá apokalyptickou rasistickou válku proti „bílým bohatým vepřům“ zejména z oblasti showbyznysu.

Leslie Van Houtenová se účastnila vraždy podnikatele Lena LaBianky a jeho manželky Rosemary. Sekta LaBiankovo tělo rozřezala a jeho krví pomazala zdi domu. V době krutých zločinů bylo Van Houtenové pouhých 19 let. U soudu podle ABC News vypověděla, že ji v té době velmi zasáhl rozvod rodičů, holdovala drogám a alkoholu a kvůli tomu se nechala Mansonem ovlivnit. 

Podle soudu Houtenová prokázala mimořádnou snahu o nápravu, za mřížemi se vyhýbala problémům, podstoupila několikaletou terapii, velice svých činů lituje a její rodina a přátelé ji podporují.

Od roku 2016 byla Van Houtenová pětkrát doporučena k podmínečnému propuštění. Všechna je však odmítl guvernér Gavin Newsom nebo jeho předchůdce. Odvolací soud ruší jeho rozhodnutí z roku 2020. Předpokládá se, že právě Newsom zřejmě požádá generálního prokurátora Roba Bontu, aby proti rozhodnutí soudu podal odvolání k Nejvyššímu soudu.

Video  Charles Manson a jeho sekta Rodina. Zvrhlé vraždy měly vyvolat rasovou válku  - Videohub
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání