„Už přes rok pracuji jako dělník ve firmě na výrobu protipožárních součástek. Nepiju, nefetuju a nemám dluhy. Bydlím sám v pronajatém bytě. Stýkám se jen s nejbližší rodinou, žádné přátele nemám,“ uvedl podle serveru novinky.cz v pondělí u Krajského soudu v Plzni Jan S.

Uvedl, že schůzky s psychiatričkou, které byly součástí podmínečného propuštění, podle něj trvají pár minut a nevidí v nich smysl léčby.  

Má rád samotu

„Chodil řádně na všechna domluvená sezení. Řekli jsme si vždycky pár slov. Není moc výřečný. Ptala jsem se, jak se mu daří, jestli třeba nemá nějaký problém v práci. Pokud probíhala nějaká léčba, tak jeho úzkostných stavů, na které užívá antidepresiva,“ prohlásila psychiatrička.

Podle ní žádná jiná léčba ani nepřicházela v úvahu, protože muž trpí schizofrenní poruchu osobnosti, která se projevuje uzavřeností.

Byla to blbost

„Co jsem udělal, byla blbost. Nic takového už rozhodně nechystám. Chtěl bych v této společnosti normálně fungovat. Snažím si doplnit vzdělání, abych mohl získat lepší práci. Zajímají mě počítače,“ pokračoval odsouzený.

Soud Janu S. nařízenou léčbu zrušil. Podle znalců už nepředstavuje žádnou hrozbu. Rozhodnutí je pravomocné.