Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Tragická smrt chlapečka (†4) v Mostě: Smutný boj o život dítěte a dramatické zadržení pachatele!

Autor: jel, Helena Lacinová - 
29. května 2023
21:27

Teprve čtyřletý klučina se stal o víkendu obětí konfliktu dvou mužů v Mostě. K hádce mezi chlapcovým otcem Franceskem M. a kamarádem matky Michalem P. došlo v sobotu nedaleko základní školy. Druhý zmíněný použil proti Francescovi zbraň, do krku ale trefil dítě, které měl muž v rukou. Svědek popsal smutnou snahu o záchranu klučíkova života. Promluvil také zasahující policista.

Matka Monika H. s otcem chlapce nežije. Blesku popsala, že se k ní i hochovi prý choval špatně. Syn k němu ale občas chodil na návštěvu, a když ho v sobotu Francesco vracel, byl to podle matky právě chlapcův otec, kdo konflikt vyvolal. „Začal dělat problémy, hodil tam se mnou o zeď. Potom vytrhl dřevěnou podpěru na stromky a šel s ní na mého kamaráda. Při tom si vzal malého na ruku,“ líčila tragédii matka. Michal P. se prý bránil a při tom omylem bodl do krku chlapce.

Pro CNN Prima News promluvil svědek, který dával klučíkovi první pomoc. „Zavolal jsem záchrannou službu, položil jsem ho na zem, zaklonil jsem mu hlavičku. Dítě mělo bodnou ránu na krku, tekla mu krev jak z té rány, tak z nosu a pusy,“ popsal Roman televizi strašné momenty. 

Útočník z místa činu utekl, zadržel ho člen zásahové jednotky ve svém volnu. Policista si všiml záchranářského vrtulníku a kolegové mu řekli, co se stalo a popsali pachatele. Protože v Mostě dříve sloužil, měl během chvíle jasno, o koho jde, a věděl také, kam se vydat. „Z vlastní iniciativy jsem jim šel pomoct. On vyšel přímo proti mně, použil jsem donucovací prostředky, tedy hrozbu namířenou střelnou zbraní. Spolupracoval, lehl si na záda a v momentě, kdy ležel, už jsem volal kolegům,“ řekl pro TV Nova zasahující policista.

Útočník měl být v době incidentu pod vlivem drog, policie ho obvinila z pokusu o vraždu, usmrcení z nedbalosti a nebezpečného vyhrožování. V úterý by měl soud rozhodnout o tom, zda bude Michal P. umístěn do vazby. V případě prokázání viny muži hrozí až 18 let vězení. Druhého muže policisté propustili a zatím nebyl z ničeho obviněn, ale jeho jednáním se i nadále zabývají.

Video  Prokletý horor? Herečka z filmu Poltergeist zemřela ve 12 letech  - Videohub
Video se připravuje ...

adinaha ( 30. května 2023 10:38 )

Chudinka chlapeček. Co dělala celou dobu sociálka, když žil v takovéto rodině - matka i její přítel na drogách, otec násilník. To o tom nikdo nevěděl? Když chce normální pár adoptovat dítě, dělají s ním všemožné testy, kontroly v rodině atd., ale v jakých poměrech žije plno jiných dětí nikoho nezajímá. Oono je pro úřady pohodlnější nic nevidět.

milan1203 ( 30. května 2023 09:56 )

Na očni a leky na blbost kare

laco9717 ( 30. května 2023 09:12 )

Pachatelovi dát možnost dobrovolného skoku do bazénu s krokodýli, neboť ve vězení nepřežije...

Inka ( 30. května 2023 07:30 )

Drogy, matka narkomanka, smrt nevinného klučíka ! 🙏😓
Vrah současný přítel, možná agresivní otec malého andílka...ale jediný viník je matka !!!
Ta má milovat, chránit a pečovat o ten největší dar, dítě ! Pokud se stane, že vztah se rozpadne, opravdu je nutné hned chlapa nahradit a navíc, pod oba vlivem drog ?!
Vždy jsem byla přesvědčená, že pokud odejít, tak k lepšímu a dosáhnout vyšší level života !

diskutujici ( 30. května 2023 05:22 )

Spolupracoval, lehl si na záda...nevím, ale asi na břicho a ruce za záda, ne?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání