Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Brzobohatý v tom není zdaleka sám: Nej filmové »transky«!

/
  • Brzobohatý v tom není zdaleka sám: Nej filmové »transky«!
    28. května 2023 ● 05:00

    Kdekdo se převléká do ženských šatů, libůstky máme rozmanité. Ujeté, rozpustilé, více či méně deviantní, neměly by ale nikomu škodit. Teď z toho má sice Ondřej Gregor Brzobohatý (40) mrzení, ale na druhé straně aspoň zjistil, kdo je kamarád a podpořil ho a kdo odsoudil. A kteří slavní muži se během kariéry museli převléct za ženy a zvládli to s grácií?

  • 1.

    Lubomír Lipský

    Komedie Šest medvědů s Cibulkou (1972) a na divadle Charleyova teta (1969).

     

    Lipský se jako žena pro divadlo narodil! „Ženských rolí jsem měl spoustu. Mám kulatý obličej, žádné tvrdě řezané rysy. A víte, že já se v ženských šatech cítil vznešeněji? Já jsem se totiž sama sobě líbila. Někdy jsem chtěl zůstat ještě chvíli tetou, vyjít si na ulici a popovídat si s druhými děvčaty o věcech, které jsou mužům utajeny. Rád bych se dozvěděl, o čem si povídají dámy jen tak mezi sebou,“ líčil slavný herec Lipský.

  • 2.

    Karel Augusta

    V komedii Příště budeme chytřejší, staroušku! (1982) s Františkem Peterkou kradli v divadle kožichy tak, že se Augusta převlékl za ženu a předstíral porodní bolesti. Ve zmatku brali nejlepší kousek a mizeli. I jako žena byl okouzlující.

  • 3.

    Václav Postránecký

    S tebou mě baví svět (1982) je komedie století. A Václav Postránecký k tomu přispěl nejen tím, že po pádu do kadibudky musel vzít zavděk ženskými svršky.

  • 4.

    Milan Šteindler

    V seriálu Pan Máma (2013) hrál Jaruš Beranovou, hlavu rodiny, a inspiraci prý hledal u své babičky Ludmily. Jako ženská velmi uvěřitelný, takové kvočny prostě nechceš! 

  • 5.

    Jiří Langmajer

    Loňská komedie Po čem muži touží 2 se povedla, Langmajer jako velmi slušná šťabajzna opět exceloval.„Možná se vám to zdá divný, ale já v podstatě jsem žena. Takže já s tím vůbec nemám problém,“ prohlásil. Zřejmě se tak dokonale vcítil do role!

     

    „Byl jsem rád, že konečně nemusím hrát chlapa, co se svlíká, obcuje s kolegyněmi, což dělám u většiny filmů, do kterých jsem obsazován,“ liboval si a dodal, že se naučil jako žena přemýšlet, ale chodit rozhodně ne. Podprsenka a pleťová maska mu nevadily vůbec.

     

  • 6.

    Luděk Sobota

    Jako krojované děvče v Blázni, vodníci a podvodníci (1980) pomáhal vypečeným sourozencům Lábusovi s Veškrnovou v páchání alotrií. „Ženskou zahraju velmi dobře, otázka je, jak se pak líbím chlapům. Já bych sám se sebou tedy nic mít nechtěl, to rozhodně ne,“ říká komik.

  • 7.

    Lukáš Baborský

    Jako kamarádka z Finska v komedii Pupendo (2003) naprosto odrovnal Pavla Lišku, který se předváděl a ukazoval »repráky hír«.

  • 8.

    Richard Genzer

    Kvůli dlouhým vlasům často »schytával« všemožné ženské role v Tele Tele i Richard Genzer. Nejvíc si ho jistě vybavujeme jako madam Kopečkovou, která svému manželovi v podání Michala Suchánkanedala nic zadarmo. 

  • 9.

    Radoslav Brzobohatý

    I když si ho jistě všichni vybavujeme spíše jako Mrakomora, tak i Ondřejův otec Radoslav Brzobohatý za svou kariéru zvládl spoustu rolí - a některé i v ženských šatech. Především se jednalo o představení Klec bláznů. A pak po kom to Ondřej má, že?

  • 10.

    Ondřej Gregor Brzobohatý

    Herec, zpěvák, skladatel, to všechno je Ondřej G. Brzobohatý. A jak nyní prozradil Blesku, nejsou to jediné jeho »tváře«. V rukávu má ještě eso v podobě drag queen - Tiffany Ritchbitch, což je hezká hra se slovy využívající jeho příjmení. Křestní jméno si pak zvolil podle oblíbeného filmu Snídaně u Tiffanyho.

    Fotogalerie
    44 fotografií

Články odjinud

Dnešní horoskopy