Byl to docela šok, když se na začátku roku 2020 vévoda ze Sussexu se svou chotí rozhodli, že opustí Spojené království a odstoupí ze svých aktivních rolí v královské rodině. Nejprve hledali štěstí v Kanadě, pak se usídlili v kalifornském Montecitu, kde mají mezi sousedy spoustu celebrit. Meghan by pak jistě dodala, že má v Americe především rodinu, jenže... v kontaktu je jen s matkou Doriou Raglandovou (66), zbytek odstřihla.

Navíc s Harrym nevynechali zatím ani jedinou příležitost urážet královskou rodinu a stěžovat si na to, jak byly jejich vztahy špatné. Jenže pořád jsou to přece jen Harryho kořeny - a ty se nedají úplně vytrhat. Teď britská média v čele s Mirrorem spekulují o tom, zda se nezdárný páreček nechce náhodou vrátit do Británie.

Bývalý sluha krále Karla III., Grant Harrold (54), totiž tvrdí, že dvojice se může jednou chtít vrátit, a to i navzdory stále trvajícímu sporu se zbytkem rodiny. Podle něj se princ může v budoucnu rozhodnout pro koupi nemovitosti ve Spojeném království, pokud by si přál svou rodnou zem častěji navštěvovat.

„Nikdy neříkej nikdy, vždy je možné, že se jednoho dne rozhodne vrátit domů. Pokud by sem chtěl častěji jezdit a Meghan třeba ne, je možné, že si tu koupí nemovitost,“ uvedl pro New York Post Grant Harrold.

Korunovace jen bleskově

Není to ostatně tak dávno, co se Harry skutečně ve vlasti ukázal. Na začátku května dorazil u příležitosti korunovace svého otce. Ovšem sám, bez manželky a dětí... Navíc se doma moc neohřál, skoro s nikým z rodiny se nebavil a sotva mu to program korunovace dovolil, sebral se a jel zase zpátky do Ameriky, aby nepromeškal narozeniny staršího syna Archieho (4). S americkou herečkou mají ještě mladší dceru Lilibet (1), co jméno dostala podle přezdívky Harryho babičky, zesnulé královny Alžběty II. (†96).

„Harry bude mít vždy vztah ke Spojenému království," míní někdejší komorník Charlese, tedy nyní již krále Karla. „Bude chtít mít ten vztah s Británií, pro případ, že by se jednoho dne rozhodl vrátit. Myslím si, že Harry nechce zpřetrhat vazby,“ tvrdí.

Jestli by se případně do Anglie chtěla vrátit i Meghan Markleová, už si není zase tak jistý. Není to podle něj vyloučené, ale zatím prý dvojice „vypadá šťastně ve Spojených státech.“

Video
Video se připravuje ...

Blesk Podcast: Listování »ubrečenými« memoáry prince Harryho pdc, blp, Červený Chebotareva

Fotogalerie
116 fotografií