Vlaky na trati podle webu Českých drah přestaly jezdit po 17:15. Strojvedoucí podle Rybanského zastavil vlak, zavolal policii a děti zadržel, aby neutekly. Na místo přijeli policisté a strážníci. „Zajistili tři nezletilé, tedy děti, které to tam měly položit," řekl mluvčí.

Případy kamení nastraženého na železniční trati jsou letos poměrně časté. Před dvěma týdny někdo umístil kameny a klacky na koleje mezi hlavním nádražím v Trutnově a stanicí v Pilníkově, osobní vlak před překážkou stačil zastavit. Pravděpodobně záměrně byly kameny koncem března naskládané také na železniční trati v Liberci, přejely přes ně dva osobní vlaky, z nichž jeden to poškodilo. Nikomu se nic nestalo.

V polovině února najel vlak do kamení na trati u Kunovic na Uherskohradišťsku, stejná překážka v té době přerušila vlakový provoz i poblíž Chodova na Sokolovsku. Kameny na kolejích zastavily také loni v prosinci dvakrát dopravu na trati z Mostu na Moldavu v Krušných horách. V únoru policie obvinila z obecného ohrožení zaměstnance drah, který na stejné trati 11. prosince potřísnil koleje olejovitou látkou.