Obrovské neštěstí se stalo kolem druhé odpoledne na křižovatce ulic Vrchlického a Brožíkova. „Autobus zde srazil dvě osoby, muže narozeného v roce 1975 a ženu narozenou v roce 1981,“ popsal Blesku policejní mluvčí Jan Rybanský. Oba si do péče převzali záchranáři, muž byl v bezvědomí, žena při vědomí. 

„Muže bylo nutné uvést do umělého spánku. Záchranáři mu zajistili dýchací cesty a s vážným úrazem hlavy ho převezli do motolské nemocnice. Žena skončila s vážným úrazem hlavy a dalšími poraněními v Ústřední vojenské nemocnici,“ popsala Blesku mluvčí pražských záchranářů Jana Poštová.

Na místě je přechod se semafory, oba leželi po nehodě v jeho blízkosti. „Podle prvotních informací z místa přecházel pár po přechodu na červenou,“ řekl Rybanský s tím, že se nicméně policisté okolnostmi nehody zabývají. Autobus je srazil čelně, má rozbité čelní sklo. Dvojici zřejmě odmrštil několik metrů před sebe, podle fotografií z místa se řidiči podařilo zabrzdit vůz až ve chvíli, kdy se jeho přední část nacházela zhruba tři metry za přechodem. Dechová zkouška u řidiče byla negativní. Vrchlického ulice byla po dobu zásahu zavřená.

Fotogalerie
12 fotografií