Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Vrchní DJ Discolandu Sylvie popsal divoké orgie: K*rva z Perlovky i ptáci nad Prahou!

/
  • Discoland Sylvie.
    27. května 2023 ● 05:00

    Rachot, hromada suti a poletující prach v okolí! Devadesátkové doupě hříchu, neblaze proslulý Discoland Sylvie, jenž patřil Ivanu Jonákovi (†59), má v parádě demoliční četa. Na jeho nejslavnější bouřlivá léta přímo na místě pro Blesk zavzpomínal Jonákův kamarád DJ Uwa, který v Discolandu 2,5 roku denně hrával. 

    Do částečně zchátralé budovy od středečního rána kutal bagr a uloupával kousek po kousku stavení, o kterém si v letech po revoluci povídalo celé Česko. Tehdy se tu totiž scházeli umělci jako Karel Gott (†80) či Lucie Bílá (56), podnikatelé i šéfové podsvětí. Během největší slávy Sylvií prošly tisíce hostů. Se »zabásnutím« šéfa kontroverzního klubu Ivana Jonáka (†59) ale její sláva zvadla, až z ní zbyla jen ostuda osmé městské části. 

    V roce 2018 budovu koupil někdejší partner bývalé pražské primátorky Adriany Krnáčové (62), podnikatel Petr Michovský, jenž má mj. stavební firmu a zabývá se luxusními nemovitostmi. Co tu bude přesně stát, resp. novou podobu domu, v Michovského firmě tají, podle mluvčího Prahy 8 Martina Šalka má nový vlastník povolení na přístavbu a nástavbu. „Dle projektu by v horním patře měly vzniknout byty, dole restaurace,“ řekl Blesku mluvčí. 

    Video
    Video se připravuje ...

    Demolice Discolandu Sylvie Blesk.cz - David Malík

  • 1.

    Nejkrásnější chvíle

    Blesk se ve středu odpoledne přímo na místě sešel s osobou, která Discoland v dobách jeho největší slávy, tedy od roku 1992 do roku 1994, zažívala denně - DJ Uwou, který v klubu hrával. „Je to 32 let, co se to postavilo, a po 32 letech to jde k zemi. Nic netrvá věčně. Před 32 lety to bylo místo setkávání pro všechny generace, pro všechny možné lidi – politiky, zpěváky, umělce, herce, obyčejné lidi i lidi s pofiderní minulostí,“ vypráví Uwa.

    „Já jsem tu pracoval 2,5 roku každý den. Zažil jsem tu ty nejkrásnější chvíle, které jsem zažil, kromě toho, jak postřelili Ivana a když mu bouchlo auto (pokusy o vraždu Ivana Jonáka se odehrály v roce 1994. Jonák nejprve přežil výbuch bomby pod autem, v němž seděl, a podruhé mu prostřelili tvář, pozn. red),“ uvádí. Že jde Discoland k zemi, ho mrzí. „Je mi to líto. Je mi líto, že z toho neudělali skanzen nebo nějaké disko café, kde by se promítala videa, byly by tu artefakty z té doby, vařilo by se tu to, co se vařívalo dřív, hrála by tu muzika, která tu stála dřív. Ale každý, kdo si něco koupí, má nějakou vizi a chce z toho udělat něco svého. Takže to jde k zemi,“ říká smutně.

    Video
    Video se připravuje ...

    DJ Uwa o demolici Discolandu: Je mi to líto Blesk.cz - David Malík

  • 2.

    Unikátní efekty

    DJ Uwa Blesku také na sutinách, které odhalily interiér budovy, popsal, kde se co nacházelo. „Když se podíváte dolů, jak je díra do podlahy, tak po pravé straně tam byl diskžokej, který stál na čtyřech schodech. Vedle něj v rohu byl box, další box , další box a pak začínal bar, který šel až za sloupy dozadu. Nahoře byly dokola okolo zdí boxy. U zábradlí pak byla díra a nad ní se nacházely světelné efekty, které jí procházely dolů. A byl tam první efekt na motoru, který sjížděl dolů asi metr nad lidi, aby na něj nedosáhli, nad ten taneční parket,“ popsal DJ Uwa dobový unikát.

  • 3.

    Neřesti v bazénu

    Ivan Jonák měl byt úplně nahoře. „Nahoře, kde teď bourají terasu, byl byt Ivana - první okno a první dveře byl jeho byt, vedle byla koupelna, další okno byl pokoj holek, jeho dětí Sylvie a Veroniky. Měly tam velkého papouška aru. Nahoru nebylo z diskotéky slyšet vůbec nic,“ popisuje DJ Uwa.

    Na druhé straně patra se nacházely „pokojíčky lásky“, kam se návštěvníci mohli zašít a oddávat se neřestem. „Na terase měl Jonák sezení a měl bazén, jeden z prvních bazénů v České republice, takový ten stavěcí, které jsou už dneska všude. Pamatuju si, že když kolikrát Ivan odjel, tak já sbalil buchty zezdola, servírky, a říkám: Holky, máme pré, kocour odjel, myši mají zábavu. A šel jsem s holkama, koupali jsme se nahatí v bazénu. Co bylo dál, to asi nemusím vyprávět,“ vzpomíná Uwa.

    Video
    Video se připravuje ...

    DJ Uwa o orgiích v Jonákově bazénu Blesk.cz - David Malík

  • 4.

    Krokodýl, had a medvěd

    Úplně dole v suterénu se podle Uwy nacházela točna a „kukaň“ pro dýdžeje. Kromě dýdžejů tam měly zázemí také striptérky. „Odtamtud holky vycházely na točnu. Pak byla chodba dopředu, kde bylo velké akvárium, v němž bydlel krokodýl Bohouš. On roste tak, jak mu dovolí prostor, takže se mu to akvárium pořád zvětšovalo. A hned vedle krokodýla byl had,“ popisuje Uwa Jonákovu exotickou smečku. 

    To ale nebylo vše - v Discolandu choval Jonák také medvěda. „Támhle bývala obrovská garáž, v suti je tam ještě vidět nahoře kousek klece a taková mříž. Tam byla kóje Míši. Jenže on byl tak chytrý, že si ji kolikrát zvládl sám otevřít. Tady nebývala ta vrata jako teď, takže když Míša zjistil, že tady nikdo není a nevidí ho, sebral se a utekl. Došel až k Berouskům domů a největší p*del je ta, že oni nám ho vždycky posílali samotného tramvají zpátky,“ vypráví DJ. 

    Video
    Video se připravuje ...

    DJ Uwa u Discolandu Sylvie vypráví o divokých devadesátkách. Blesk.cz - David Malík

  • 5.

    Ku*va z Perlovky

    DJ Uwa také přidal další historku, která výmluvně popisuje, jak divoké časy to v Discolandu byly. „Točna se občas vzala zespoda na taneční parket a rozhlásilo se mezi lidmi, kdo si chce zaš*kat. Zavolala se ku*va z Perlovky (Perlová ulice na Starém Městě, která byla známá jako místo prostituce, pozn. red.), dalo se jí pětikilo a frajeři si s ní mohli zapíchat. Jen tak. To byl takový nepsaný program Discolandu, když nebylo co dělat a byla taková, dá se říct, nuda. Ale ona vlastně nuda nikdy nebyla,“ říká Uwa. 

    „Támhle nahoře v tom posledním patře, na druhé straně, byly pokojíky, kde se děly orgie. A teď, když nad tím přemýšlím, mě napadá, že kdyby ti ptáci, co měly holky v hubách, letěli nad Prahou, tak je týden zataženo,“ nepáře se s tím DJ Uwa.

    Video
    Video se připravuje ...

    DJ Uwa o pokojíčku lásky Blesk.cz - David Malík

  • 6.

    Vozový park

    V místech, kde stála garáž, v níž v dobách největší slávy parkoval Ivan Jonák řadu svých vozů, už jsou teď sutiny. DJ Uwa Blesku popsal, kde stálo které auto, jichž Jonák vlastnil hned několik. „Zezadu stál jako první ZIL, pak stála dodávka, potom stál bílý bavorák sedmička, pak stálo piano - mercedes a vedle krátké pajero. Pak tam stál Helmutův (Jonákův bývalý společník Helmut Huger, pozn. red.) auťák, Helmut měl tady vždycky místo. Pak Prokopovo (Jonákův kamarád Jaromír Prokop, podle české justice někdejší vůdčí osobnost tzv. Berdychova gangu, pozn. red.) auto, já jsem stával támhle u těch dveří vepředu se svým autem, za mnou stával DJ Stanley Mareš a pak byla volná místa pro někoho, kdo přijel, jinak to bylo obsazené. Ta garáž byla vybavená jako moderní servis, bylo to neskutečné, byla tam jáma i zvedák, veškeré nářadí, člověk si tam mohl ze dne na den udělat auto. A byla tam studna. A tam se děly věci,“ popisuje.

    Video
    Video se připravuje ...

    DJ Uwa o Jonákově vozovém parku Blesk.cz - David Malík

    Fotogalerie
    167 fotografií

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 5

Lucie Nová: Výkvět slušné společnosti....Ale ano, devadesátky byl masakr

(02. 06. 2023 08:42)

MarekBadatel: Život je krátký a devadesátky a v podstatě neomezené možnosti byly divoké nejenom v Praze. Discoland je lukrativním místě/na ráně bylo to tam dlouho zavřené, jinak to asi ani dopadnout nemohlo.

(27. 05. 2023 23:41)

lucie13:

(27. 05. 2023 10:01)
Zobrazit celou diskusi
Články odjinud
VYHLEDAT VÝSLEDKY Načítám
Video se připravuje ...

Dnešní horoskopy