O synově tragédii není dodnes schopen mluvit. „Nechci, aby ze mě stříkaly slzy a abych měl v krku knedlík, nemůžu. Nezlobte se,“ vysoukal ze sebe jen ztěžka v rozhovoru ve Studiu Blesku.

Přestože v uplynulých měsících bojoval za to, aby byl případ zevrubně prošetřen, a poukazoval na různé okolnosti, v únoru policie případ uzavřela jako sebevraždu. „Policejním orgánem nebyly zjištěny žádné skutečnosti, které by zakládaly podezření, že smrt Jakuba Vyskočila byla zaviněna jednáním jiné osoby,“ potvrdil pro Seznam Zprávy písecký okresní státní zástupce Zbyněk Polívka.

„Pro mě to uzavřený není, ani pro řadu přátel, a hlavně teda pro jeho partnerku. Klobouk dolů před ní! Je úžasná a silná maminka. Naštěstí Jakubova holčička, které je teď jedenáct let, to bere statečně,“ prozradil herec s tím, že snacha s vnučkou bydlí mimo Prahu.

„Mají velké hospodářství a já tam za nimi pořád jezdím. Jsou obě součástí mojí rodiny. A Jakub mi hrozně chybí...“ dodal zlomený Vyskočil. A netají se tím, že se o vnučku snaží starat místo zemřelého syna.

Smrt u rybníka

Jakub Vyskočil byl majitelem jednoho z největších autobusových dopravců v Česku BusLine. V květnu 2022 ho našli u rybníka v Horní Rudné s prostřeleným srdcem. Hovořilo se o neshodách s bývalým obchodním partnerem Jiřím Vařilem, Vyskočil prý před smrtí poslal SMS na rozloučenou a partnerku Blanku s jejich dcerou zabezpečil.

Fotogalerie
50 fotografií