Incident se odehrál u plzeňského hlavního vlakového nádraží první květnovou sobotu. U stánků na Palubě Hamburk se strážníci dostali do konfliktu s agresivním mužem.

„Na strážníka plivl a zaútočil na něj hlavičkou přímo do obličeje,“ řekla mluvčí městské policie Jana Pužmanová. Napadený ztratil vědomí, jeho kolegyně zůstala v tu chvíli proti agresorovi sama.

Na pomoc jí okamžitě spěchal taxikář Luboš Fořt. Díky němu se povedlo rapla zpacifikovat a udržet na zemi do příjezdu posil. Agresivní muž se poté ještě zakousl jednomu ze zasahujících strážníků do nohy.

Pohotovému taxikáři poděkovalo vedení městské police na plzeňské radnici. „Svým jednáním jste zabránil nebezpečí hrozícímu městské policistce. Ne každý občan má tu kuráž, aby se útočníkovi postavil,“ ocenil čin taxikáře zástupce velitele městské policie Tomáš Petřík.

VIDEO: Pražští strážníci zpacifikovali hlučného opilého mladíka.

Video
Video se připravuje ...

Pražští strážníci museli zpacifikovat teprve 20letého opilého floutka, který ztropil virvál ve vestibulu stanice metra Dejvická. Nadýchal přes 2 promile a choval se arogantně. (13. říjen 2022)  Městská policie hl. m. Prahy