„Visely v mé advokátní kanceláři asi 20 let, mám k nim citový vztah. Hlavně k perokresbě od Josefa Lady. Mám velkou radost, že se je policii podařilo získat zpátky, už jsem nedoufala. Skvělá práce!,“ děkovala policistům Dagmar Soukenková. 

Hodnota nejcennějšího z obrazů, toho Ladova, byla policií vyčíslena na 10 tisíc. „Sběratelská hodnota je ale pětkrát vyšší,“ podotkla advokátka.

Těší se na stěhování

Kromě bezejmenného Ladova díla, vyobrazujícího psa u stolu dumajícího nad dopisem, získala zpět obrazy Oty Janečka, Cyrila Boudy a Tomáše Bíma.

Video
Video se připravuje ...

Advokátka Dagmar Soukenková si přebírá u policie obrazy, který ji z kanceláře ukradl nepolepšitelný recidivista. Michal Charbulák

Zpátky do své kanceláře si ale Dagmar Soukenková své obrazy nepověsí. „To už si nedovedu představit. Naštěstí se stěhuji do nových prostor, hlídaných kamerami, opatřených bezpečnostními prvky,“ oddechla si.

Vloupání díky reklamě

Pachatelem je těžko napravitelný recidivista. Místo k vloupačce si v osudný den vybral náhodou, když zahlédl na zdi domu reklamní poutač na advokátní kancelář. Z ní pak ukradl kromě obrazů dva počítače a několik sirupů aloe vera.

Díky rychlému dopadení nestihl kradené věci rozprodat, jen sirupy vyhodil. Vyšetřován byl na svobodě, ale s krádežemi nepřestal. „Tento týden byl přímo při činu přistižen policisty, kteří ho nyní navrhují poslat do vazby,“ uvedla policejní mluvčí Eva Michalíková. Muži hrozí až tříleté vězení.

Fotogalerie
7 fotografií