Princ Harry a Meghan Markleová vydali notně šokující prohlášení, ve kterém uvádějí, že oni a matka vévodkyně ze Sussexu, tedy Doria Raglandová (66), se stali účastníky „téměř katastrofálního automobilového pronásledování ze strany skupiny výrazně agresivních paparazzi“ po účasti na večírku Ms. Foundation's Women of Vision k 50. výročí v New Yorku. Tam Meghan převzala cenu a zazářila v outfitu za 100 tisíc korun (a se šperky v ceně zcela srovnatelné).

Pár se účastnil slavnostní akce jakožto prvního veřejného vystoupení od korunovace krále Karla III. (74)... a podle všeho chybělo jenom málo k velké tragédii. „Toto neúnavné pronásledování trvalo více než dvě hodiny a málem vedlo k několika srážkám s ostatními řidiči, chodci a dvěma důstojníky NYPD (Newyorské policejní oddělení),“ bouřil tiskový mluvčí slavného páru. Ačkoliv se tedy nikomu nic nestalo, nebezpečí vznášející se nad párem bylo více než patrné.

Video
Video se připravuje ...

50 věcí v životě princezny Diany, které nás fascinují dodnes. Profimedia

Došlo k tomu paradoxně poté, co Meghan obdržela cenu za svou „globální obhajobu a posilování postavení žen a dívek“. Slova o hrozící katastrofě mrazivě připomínají smrt princezny Diany, Harryho milované matky, která zemřela v roce 1997. Její skon je přisuzován právě neodbytným novinářům, kteří ji pronásledovali během jízdy autem v Paříži. Při nehodě v tunelu Pont de l'Alma také zahynul její tehdejší přítel, podnikatel Dodi Al-Fayed (†42), a řidič Henri Paul (†41).

Je však trochu ironie, že právě kvůli neustálému pronásledování paparazzi se Harry s Meghan stáhli z Anglie za velkou louži, kde si svým způsobem užívali anonymity. Za vše špatné, co se v jejich životech dělo, vinili převážně britský bulvár, s nímž se opakovaně soudili a obviňovali členy své královské rodiny, že na ně médiím donášejí špínu. V USA, v luxusním sídle a odklopeni celebritními přáteli, už zjevně zapomněli, jaké jejich postavení přináší pozornost...

Fotogalerie
57 fotografií