Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Horor na Novém Zélandu: Při požáru hostelu zemřelo několik lidí!

Horor na Novém Zélandu: Při požáru hostelu zemřelo několik lidí! - Ilustrace
Horor na Novém Zélandu: Při požáru hostelu zemřelo několik lidí! - Ilustrace  (Autor: HZS Praha)
Aktualizováno -
15. května 2023
23:29
Autor: ČTK - 
15. května 2023
23:00

Při požáru čtyřpatrového hostelu v novozélandském hlavním městě Wellingtonu zemřelo nejméně šest lidí. Oznámil to premiér Chris Hipkins, podle kterého počet obětí ještě pravděpodobně poroste. Policie uvedla, že zatím nemá přesný počet mrtvých, i když se domnívá, že jde o méně než deset lidí, informovala agentura AP.

Záchranná služba byla do hostelu Loafers Lodge přivolána kolem půl jedné ráno místního času (14:30 SELČ). Šéf hasičů a záchranářů ve Wellingtonu Nick Pyatt uvedl, že 52 lidí bylo nalezeno, ale že řada osob stále zůstává nezvěstná.

„Mohu bohužel oznámit, že se bude jednat o nehodu s mnoha oběťmi. Naše myšlenky jsou v tuto chvíli s rodinami těch, kteří zahynuli, a s našimi posádkami, které statečně zachránily ty, které mohly, a pokusily se zachránit ty, které nemohly,“ řekl Pyatt novinářům. „Je to naše nejhorší noční můra. Horší už to být nemůže,“ dodal.

Policie uvedla, že příčina požáru zůstává neobjasněna a že ji bude vyšetřovat společně s hasiči a záchranáři.

Hostel Loafers Lodge je inzerován jako cenově dostupné místo, kde se mohou ubytovat lidé, kteří jsou v hlavním městě na služební cestě nebo potřebují navštívit nedalekou nemocnici Wellington Hospital. Má 92 pokojů a propaguje je jako dlouhodobě dostupné.

Video  Požár poničil usedlost na jihu Plzeňska.  - HZS PK, Drony SIT
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání