Pokračování se vrací do počátku devadesátých let. Tedy do doby, kdy Iveta začíná randit s ženatým skladatelem Ladislavem Štaidlem (†75) a i díky němu se dostává na vrchol své pěvecké kariéry. V roce 1991 vydává album Natur, na němž se autorsky i producentsky podílel právě Štaidl, což odpovídá realitě.

V Lucerně v seriálu ale chybně poprvé vystoupí s Karlem Gottem († 80), o čemž snila už jako děvčátko z Beskyd. Střihnou si spolu duet Smím dál, podle něhož je nazvaná celá epizoda. „Karel si zazpíval s Ivetou už v roce 1986, a to ve Sportovní hale,“ upozorňuje na faktickou chybu člen zpěvaččina fanklubu Petr Mráček. „První duet Ivety a Karla je z roku 1988 – Nesmí se stát z alba Blízko nás,“ zdůrazňuje Mráček.

Na tiskovce k novému albu seriálová Iveta také odpovídá na dotaz týkající se odchodu své sestry-dvojčete Ivany (57) do ciziny. „Ivana nešla do Švýcarska v roce 1991, ale mnohem později,“ připomíná Mráček.

Mnohem zásadnějšího přešlapu se ale tvůrci minisérie dopustili v souvislosti s Karlem Svobodou (†68). Hitmaker na večírku se Štaidlem a Bartošovou sedí u jednoho stolu i se svou Vendulou! „Jenže v té době ještě žila jeho milovaná žena Hanka řečená Šiška, která zemřela na rakovinu až v roce 1993. Svoboda byl sice sukničkář, ale tohle by vážně nemocné Šišce neudělal! S Vendulou se prokazatelně seznámil později, když ho coby sekretářka ve Straně podnikatelů polila kafem,“ svěřil Aha! divák, který se v té době okolo Ivety pohyboval.

Pravda o únosu Ivety

Ve druhém díle můžete vidět, jak to bylo s únosem Ivety Bartošové na přelomu května a června 1994. Poté, co se nezvěstná zpěvačka po 14 dnech objevila, obvinil Štaidl Romana Třísku (tehdy 25), že Ivetu znásilnil. Rozjel se skandál, který do té doby neměl obdoby. Verze Bartošové byla velmi pikantní. Třísku jí prý přivedla domů sousedka s tím, že má opravit telefon. To je poslední, na čem se oba shodli. Tříska tvrdil, že ho pozvali na základě Ivetina podezření, že jí někdo odposlouchává telefon. Zpěvačka naopak tvrdila, že ji o tom přesvědčil on. „Že mě zaměřujou a chtějí zlikvidovat. Nastrčil tam i nějaké červené světýlko, před kterým jsem začala utíkat. Nakonec jsem mu to všechno uvěřila a odešla s ním,“ popsala jednou jedinkrát Iveta v knize Neměla jsem se nikdy narodit.

Video
Video se připravuje ...

Kulový Blesk: Pokračování Ivety sklízí chválu. Kdo se v seriálu objeví? pdc, klb, Marek

Fotogalerie
80 fotografií