Border teriér v nejlepších letech měl obrovské štěstí. Ve štole, vzdálené vzdušnou čarou asi 250 metrů od střelnice, jej uviděl velitel stříbrských hasičů. „Náš kolega chlupáče náhodou objevil při mapování terénu vhodného k provedení cvičení,“ uvedl mluvčí hasičů Petr Poncar.

Bylo jasné, že hafan je v nesnázích, a tak se rozjela akce na jeho záchranu. „Hasiči jej pomocí lezeckých prostředků vysvobodili, dali mu napít,“ dodal Poncar. Teriéra poté zachránci předali strážníkům, ti záhy zjistili a kontaktovali majitele.

Pohublý, ale v pořádku

Ukázalo se, že nalezence je právě Argo, kterého zoufalý majitel hledal od poloviny dubna. Na ztraceného psíka upozorňovaly v okolí města plakáty, lidé sdíleli vývu k pomoci při hledání na sociální síti.  

„Je to hotový zázrak. Argo hodně zhubl, ale je v pořádku. Na veterině mu vzali krev, je zdravý. Moc hasičům a všem, kteří se na jeho záchraně podíleli, děkuji,“ řekl šťastný majitel. Poděkoval i za podporu, které se mu při pátrání po ztraceném psíkovi dostávalo.

Rána od ohradníku

Lovecky vedeného Arga vylákali z areálu střelnice před téměř měsícem divočáci. „Jsme z Klatovska a byli jsme ve Stříbře na střelecké akci. Arga jsem tam pustil na volno, za plotem ale ležela divoká prasata a on za nimi, jak je zvyklý, vyběhl,“ popisoval majitel.

Psa odvolal, ten poslechl, ale pak se stala nehoda. „Kolem střelnice je elektrický ohradník a on při návratu, dostal výboj,“ popsal majitel. Rána Arga pořádně vyděsila, utekl a pak už jej majitel nenašel. Teď si moc užívají šťastné shledání.

VIDEO: Záchrana psa z bahna v Hluboké nad Vltavou. 

Video
Video se připravuje ...

Záchrana psa ze zabahněného rybníku v Hluboké nad Vltavou. MP Hluboká nad Vltavou

Fotogalerie
8 fotografií