Pavel K. podle policie zavraždil 12. dubna brzy ráno ve Svitávce na Blanensku dvěma ranami z pistole expřítelkyni (†46) a jejího syna (†21).

Policie ho dopadla téhož dne pozdě odpoledne v remízku poblíž silnice z Šebetova do Světlé na Blanensku. Zadržení muže žijícího v Boskovicích urychlili svědci, kteří policisty nasměrovali až k místu, kde se snažil splynout s terénem.

„Zadržen byl pod hrozbou namířené střelné zbraně. Měl u sebe nůž,“ popsal zákrok policista Pavel Šváb. „Muž se k činu motivovaném osobními vztahy doznal," dodal mluvčí.

Muž prchal před policií 12 hodin. V okamžiku dopadení se jako zvíře krčil k zemi ve škarpě nedaleko prasečáku.

Podle informací Blesku muž údajně své oběti chladnokrevně popravil nedaleko jejich pronajatého bytu u stavebnin ve Svitávce. „Zastřelil je, když vystoupili z auta po návratu z noční směny. Beze slova. Čekal tam v mlze na ně,“ uvedl svědek pod podmínkou anonymity.

Motivem šíleného a neomluvitelného činu měla být podle rodinného známého chorobná žárlivost a zhrzenost. Muž, který byl aktivním myslivcem a zbraně podle informací Blesku držel legálně, nevydýchal, že jej partnerka opustila.

Za dvojnásobnou vraždu hrozilo Pavlu K. 25 let vězení, nebo doživotí. Po jeho smrti policie případ nejspíš uzavře. K příčinám smrti vazebně stíhaného vězně se zatím orgány vězeňské služby nevyjádřily. Podle mluvčího vazební věznice Tomáše Bábora muž zemřel v pondělí v dopoledních hodinách. Doplnil, že dosavadní vyšetřování vyloučilo také pochybení příslušníků vězeňské služby.

Video
Video se připravuje ...

Muže (47), kterého policie obvinila z dvojnásobné vraždy ve Svitávce, pomohli vypátrat svědci. PČR

Fotogalerie
27 fotografií