Obě ženy v seniorském věku soud s Magdalenou a Irenou, které známí říkají Inka, bedlivě sledují a také ho emotivně prožívají. Účastnily se ho už při prvním jednání. „Magdalena tady vůbec nemá být, tady má být ten hajzl, co je po smrti!“ rozkřičela se při čtení Magdaleniny výpovědi v soudní síni posledně jedna z nich, jež o sobě tvrdí, že je Magdaleninou blízkou známou a zná ji od narození. Hlasitě přitom vzlykala, načež soudkyně nařídila, aby ji vyvedli. Nic platné nebylo slibování, že už bude zticha - skončila na chodbě, odkud se dál linuly dramatické vzlyky. 

Ve čtvrtek už byly obě ženy klidnější a vyrovnanější, k soudu také přišly připravené. Nesly s sebou transparent, na němž jasně deklarovaly, co si o případu myslí: Milost pro Magdalenu a Inku, stálo na něm. Proč si myslí, že by ženy měly být omilostněny, ačkoliv se přiznaly k zabití člověka? „(Magdalena) byla vystavena domácímu násilí, teroru a všemu možnému. Nesplnila nic jiného než jeho (Richardův, pozn. red.) rozkaz, bylo to jeho poslední přání a on si to skutečně přál. Dovedete si představit, co by se stalo, kdyby neposlechnula? A pokud někdo tvrdí, že to bylo plánované... vždyť kdyby mu chtěla ublížit, udělala to už dávno,“ popsala Blesku zubařčina známá. 

Video
Video se připravuje ...

Zubařka Magdalena Š. přichází k soudu. (4. května 2023) Daniel Šesták

„On věděl, že za to, co dělal, by skončil v kriminále, a byl tak zbabělý, že neměl odvahu tam jít, alespoň takhle to cítím. Myslím si, že tady nemluvím jen za Magdalenu a Inku,“ dodala žena s tím, že domácí násilí je otřesné. „Pokud o tom nebudeme mluvit a budeme se schovávat a budeme dělat, že se nic neděje, je to špatně. Nejsem tady jen za Magdalenu, jsem tady za všechny ženy, které jsou týrané a bojí se s tím vyjít ven. Kdo to nezažil, může něco těžko posuzovat. Já jsem to bohužel už taky zažila,“ řekla Blesku ještě před začátkem čtvrtečního jednání.

Otec Richarda: Milost pro zubařku

Podobně se už dříve pro Blesk vyjádřil otec zemřelého Richarda, Antonín. Ten také uvedl, že by podle něj zubařka měla dostat milost. „Ta paní od něj měla utéct. Škoda že jsem o jejich vztahu nevěděl. Vysvětlil bych jí to za pět minut,“ řekl pan Antonín.

Se synem se nestýkali, nerozešli se v dobrém, neviděli se 16 let. S Magdalenou Š. se tak nepotkal a nezná ji. Stačil mu ale údajně pohled na její fotografii. „Vystudoval jsem vysokou školu. Znám anatomii a dokážu hodně poznat třeba jen z fotky. Ona je čistá duše a on s ní jen manipuloval. Podívejte se na ni a pak se podívejte na tenhle portrét panenky Marie. Ta fotografie prozrazuje hodně. Jsou si dost podobné,“ má jasno. „Na té ženě vidím, že kdyby měla jiného partnera, žila by spokojený život,“ dodal léčitel.

Fotogalerie
52 fotografií