„Naše městská část si participativní rozpočet poprvé vyzkoušela v pilotním projektu v loňském roce, tehdy i letos se ukázalo, že oblasti pro návrhy veřejnosti byly zvoleny dobře, protože jsme obdrželi od našich obyvatel dostatečný počet kvalitních podnětů,“ uvedl starosta Ondřej Kubín (ODS).

Peníze využije radnice na projekty ve třech oblastech. Při regeneraci zeleně vznikne květnatá louka na Spořilově, zlepšena bude zeleň ve vnitrobloku Ješetické a Přímětické ulici a v Hurbanově ulici bude vysázen nový trávník. Chodníky a cesty budou opraveny v zeleni a svahu v ulici V Zápolí a nového chodníku se lidé dočkají v Milevské ulici. Počet parkovacích míst nechá městská část rozšířit v prostoru mezi ulicí Podolské nábřeží a Rybářská.

Rozpočet

Praha 4 bude v letošním roce hospodařit s příjmy 839,85 milionu korun a výdaji 1,13 miliardy korun. Rozdíl pokryje z přebytku hospodaření. Na investice je vyčleněno 324,17 milionu korun. Kubín v uplynulých měsících řekl, že letos se radnice zaměří na snižování běžných výdajů.