Člen oblíbené Partičky Igor Chmela si komedii Rozptýlení – unikátní projekt spojující divadlo a krátký film o lidech, kteří mají starosti a potřebovali by rozptýlit – napsal, zahrál a sám také režíroval.

„Učil jsem ho, proto vím, co umí,“ řekl spokojený Kačer po představení deníku Aha!. Vedle Chmely, který jako duch rozčiluje svou živou manželku v podání Vlasty Peterkové (76), rozesmává diváky Ladislav Hampl (41) a Jan Dolanský (45) s manželkou Lenkou Vlasákovou (51). Blaženka z Četnických humoresek Peterková nezmizí z jeviště ani na minutu. „Jsem vyčerpaná, ale když vidím, že jsou lidé spokojení, dám do toho vše,“ přiznala.

I ona byla moc ráda, že se na ně do divadla Jan Kačer přišel podívat. „Moc si toho vážíme,“ dodala.

Součástí představení je i poněkud ponurý krátkometrážní film Barcarole z prostředí domova seniorů, kam do jedné z rolí Chmela obsadil právě svého učitele Jana Kačera. Nápad k jeho natočení herec dostal, když v době covidu nějaký čas pracoval v domě seniorů. Snímek dokonce získal nominaci na Českého lva.

V hledišti seděla Igorova manželka herečka Jana Janěková ml. (45) s nevlastním bratrem, režisérem Petrem Svojtkou (51). Mají společného otce, herce Petra Svojtku (†35), který v roce 1982 tragicky zahynul. Petrovou maminkou je herečka Kateřina Macháčková (73), Janinou pak herečka Jana Janěková st. (67).

Zdravotní problémy Kačera

2010

Jana Kačera museli náhle operovat v motolské nemocnici. Zasažena byla podle jeho slov celá dutina břišní.

2016

Problémy s chůzí přiměly herce začít používat invalidní vozík.

2021

Janu Kačerovi zjistili cirhózu jater a vadu srdce. Při operaci pak dostal novou chlopeň.

Video
Video se připravuje ...

Jan Kačer na pohřbu Jana Vodňanského: Byl to báječný kluk v těžké době... Hana Höschlová, Jan Jedlička

Fotogalerie
39 fotografií